• Agenda culturala si de divertisment a verii. Festivaluri si spectacole pe care sa le ai in vedere

     


    Vara a inceput cu un mare semn de intrebare in ceea ce priveste marile evenimente de divertisment si culturale, in special din cauza pandemiei. Din fericire, lucrurile s-au mai relaxat, asa ca vara aceasta ne vom putea bucura macar de cateva din evenimentele artistice ale verii care au devenit emblematice in ultimii ani. In ciuda restrictiilor si a conditiilor speciale in care se vor organiza marile evenimente ale verii, iubitorii de festivaluri si concerte se vor putea bucura de muzica, teatru si film. Pentru ca deja suntem la jumatatea verii, cele mai importante evenimente pe care sa le iei in considerare vara aceasta ar fi acestea:

     

    TIFF, festivalul de film de la Cluj cu proiectii internationale, va avea loc anul acesta intre 23 Iulie si 1 August, festivalul ajungand la cea de-a 20-a ediție. Ca o noutate, anul acesta Festivalul va avea proiectii simultane in 20 de localitati din tara, pentru a marca aniversarea de douazeci de ani.

     

    Electric Castle, unul din festivalurile iconice de la noi din tara, cu muzica electro, reggae, dub si rock care atrage sute de mii de tineri in fiecare an, dar care anul trecut a luat o pauza din cauza pandemiei. Anul acesta festivalul va avea loc intre 6 si 15 August, in acelasi loc, la Castelul Banffy, Bontida, Cluj-Napoca.

     

    Vara aceasta, bucurestenii se vor bucura din nou de Summer Well, un festival cu muzica cool, intr-un peisaj romantic, la Palatul Stirbey. Festivalul va avea loc intre 12-15 August. Printre artistii protagonisti se numara Golan, Woodkid, Lola Marsh, Hip Hop la Feminin.

     

    Pentru iubitorii de teatru, anul aceasta va avea loc mult indragitul festival de teatru stradal, FITS. Festivalul implineste 25 de ani de existenta si atrage in fiecare an zeci de companii de teatru din intreaga Europa. Timp de 10 zile Sibiul este capitala artistica europeana. Anul acesta FITS va avea loc intre 20-29 August.

     

     

  • Articole similare