• Prima data la plaja cu copilul? Cum sa imbini distractia cu protectia

     


    Pentru fiecare familie, prima iesire la plaja cu copilul este un eveniment memorabil. Te vei bucura de fiecare reactie a lui in fata intinderii de nisip si a marii, veti face o multime de fotografii si vei aduna amintiri pretioase. In acelasi timp, este de inteles preocuparea pentru siguranta celui mic si dorinta de a nu-i periclita in vreun fel sanatatea. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa abordezi acest moment in cel mai bun fel posibil.

     

    Desigur, prima grija este sa il protejezi de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Esentiala este programarea sesiunilor de plaja in intervale orare cat mai sigure. Recomandarile asociatilor de pediatri sunt sa evitam expunerea la soare a copiilor in intervalul orar 10-16. De asemenea, foarte multi specialisti spun ca bebelusii mai mici de 6 luni nu ar trebui sa faca plaja. Daca prudenta este importanta pentru tine, asa cum ar trebui sa fie pentru orice parinte, este bine sa tii cont de sfaturile lor.

     

    Un alt lucru foarte important este utilizarea de produse adecvate pentru protectia pielii copiilor. Micutul tau are nevoie de creme si lotiuni concepute si fabricate pentru varsta ta. In magazinele cora vei gasi o gama larga de produse cu factor de protectie solara mare si compozitie speciala pentru bebelusi si copii, din care poti alege exact ceea ce i se potiveste copilului tau.

     

    In cazu in care te gandesti ca distractia si momentele adorabile ar putea sa te faca sa uiti cand e nevoie sa reaplici crema de protectie solara pe pielea copilului tau, o idee foarte buna este sa setezi un timer pe telefonul tau mobil. Astfel, acesta te va anunta cu precizie cand trebuie sa reimprospatezi stratul de lotiune de care copilul are nevoie.

     

    Chiar daca te straduiesti ca micutul tau sa stea cat mai mult la umbra si ai o umbrela disponibila, in zilele foarte calduroase s-ar putea sa crezi, pe buna dreptate, ca acest lucru nu e suficient. Solutia este sa achizitionezi un recipient cu pulverizator, sa il umpli cu apa si sa il folosesti pentru a stropi pielea copilului, de fiecare data cand ti se pare necesar.

  • Articole similare