• Cum sa eviti mai usor efectele neplacute ale caniculei

    Cum sa eviti mai usor efectele neplacute ale caniculei

    In toiul verii, canicula este nu doar un element de disconfort, ci poate deveni chiar o amenintare pentru sanatatea noastra. Chiar daca ne straduim sa urmam sfaturile medicilor si sa evitam deplasarile in intervalul orar 10:00-16:00, uneori nu avem de ales si trebuie sa iesim in dogoarea Soarelui. Iata cateva sfaturi care iti vor fi utile pentru a reduce efectul caldurii si al razelor solare asupra organismului tau:

    in timpul unui val de caldura, sanatatea ta se poate deteriora rapid. Asadar, este nevoie sa te preocupe cu adevarat ideea de a lua cele mai eficiente masuri de precautie, pentru a reduce riscurile pentru sanatate.

    Asigura-te ca bei suficiente lichide: in primul rand, bea cat mai multa apa. Nu astepta pana cand iti este sete. Daca ai nevoie sa te aprovizionezi cu acest lichid vital, in magazinele cora vei gasi sortimente foarte variate de apa imbuteliata, atat in varianta carbogazoasa, cat si in cea de apa plata.

    Evita bauturile alcoolice, deoarece alcoolul poate agrava deshidratarea. Mai ales in orele ”de foc”, este nevoie sa alegi alte lichide pentru a te hidrata.

    Daca ai posibilitatea, fa un dus racoros sau o baie de cate ori este necesar. Te vei simti mult mai revigorat, iar organismul tau iti va fi recunoscator pentru ”doza” de confort.

    Raceste-ti pielea cu un prosop umed de mai multe ori pe zi. Poti utiliza in acelasi scop si servetele umede, efectul va fi similar.

    Petrece intervalul orar cel mai calduros in locuri cat mai racoroase: fie unde exista aer conditionat, fie in spatii care ofera umbra si racoare. In acelasi interval orar, este recomandabil sa reduci efortul fizic. Asadar, daca obisnuiesti sa faci sport, este preferabil sa programezi sesiunile de antrenament la ore cat mai prietenoase din punct de vedere al temperaturii.

    Poarta haine usoare, din materiale naturale (bumbac, in) si in culori cat mai deschise. Nu neglija nici zona capului: este bine sa porti o palarie usoara, o bandana sau chiar o umbrela de soare.

  • Articole similare