Statele Unite ale Americii tocmai si-au
sarbatorit Ziua Nationala, ocazie numai buna sa ne inspiram din traditiile gastronomice
de peste Ocean.Clatitele americane vor fi, cu siguranta, primite cu entuziasm
de cei mici si cei mari, la micul dejun. Iata reteta:
Ingrediente
135g faina simpla
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
2 linguri zahar tos
130 ml lapte
1 ou mare, usor batut
2 linguri de unt topit (lasat sa se raceasca
usor) sau ulei de masline, plus extra pentru gatit
Pentru servire
Sirop de artar (il gasesti in
magazinele cora)
unt
Preparare
Cerne faina, praful de copt, sarea si zaharul
tos intr-un castron mare. ÃŽntr-un castron sau un ulcior separat, amesteca usor laptele
si oul, apoi si untul topit.
Toarna aceasta compozitie in amestecul de
faina si, cu ajutorul unei furculite, bate pana cand aveti un aluat neted.
Lasa-l sa se odihneasca timp de cateva minute.
ÃŽncalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu
si pune in ea putin unt. Cand este topit, adauga un polonic de aluat (sau doua
daca tigaia este suficient de mare pentru a gati doua clatite in acelasi timp).
Va parea foarte gros, dar asa trebuie sa fie. Asteapta pana cand partea de sus
a clatitei incepe sa se umfle, apoi intoarce-o si gateste-o pana cand ambele
parti sunt rumenite si clatita a crescut la aproximativ 1cm / ½ in grosime.
Repeta pana se epuizeaza tot aluatul.
Serveste cu sirop de artar turnat deasupra si
cu unt suplimentar, daca doresti.