• Clatite americane pufoase, un deliciu pentru micul dejun

     


    Statele Unite ale Americii tocmai si-au sarbatorit Ziua Nationala, ocazie numai buna sa ne inspiram din traditiile gastronomice de peste Ocean.Clatitele americane vor fi, cu siguranta, primite cu entuziasm de cei mici si cei mari, la micul dejun. Iata reteta:

    Ingrediente

    135g faina simpla

    1 lingurita praf de copt

    ½ lingurita sare

    2 linguri zahar tos

    130 ml lapte

    1 ou mare, usor batut

    2 linguri de unt topit (lasat sa se raceasca usor) sau ulei de masline, plus extra pentru gatit

     

    Pentru servire

    Sirop de artar (il gasesti in  magazinele cora)

    unt

     

    Preparare

    Cerne faina, praful de copt, sarea si zaharul tos intr-un castron mare. Într-un castron sau un ulcior separat, amesteca usor laptele si oul, apoi si untul topit.

     

    Toarna aceasta compozitie in amestecul de faina si, cu ajutorul unei furculite, bate pana cand aveti un aluat neted.

    Lasa-l sa se odihneasca timp de cateva minute.

     

    Încalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu si pune in ea putin unt. Cand este topit, adauga un polonic de aluat (sau doua daca tigaia este suficient de mare pentru a gati doua clatite in acelasi timp). Va parea foarte gros, dar asa trebuie sa fie. Asteapta pana cand partea de sus a clatitei incepe sa se umfle, apoi intoarce-o si gateste-o pana cand ambele parti sunt rumenite si clatita a crescut la aproximativ 1cm / ½ in grosime.

     

    Repeta pana se epuizeaza tot aluatul.

     

    Serveste cu sirop de artar turnat deasupra si cu unt suplimentar, daca doresti.

  • Articole similare