• Vacanta cu rulota? Iata ce trebuie sa stii

    De la an la an, tot mai multi oameni isi descopera pasiunea de a merge in vacanta cu rulota. Pe langa libertatea de a „migra’’ intre diferite obiective, fara a avea constrangerile unei cazari, rulota in sine reprezinta pentru multi un hobby. Dincolo de ceea ce ai putea crede, cei care merg in vacanta cu rulota nu o fac neaparat pentru economie, intrucat costurile cu rulota sunt comparabile cu o cazare la un hotel bun sau la o pensiune. Rulotistii, insa, vor sa experimenteze apropierea de natura intr-un mod mai profund si mai lipsit de constrangeri. Daca totusi esti un incepator in ale rulotei,  ”veteranii” acestei metode  de petrecere a vacantei au o recomandare foarte utila: inainte de a pleca in calatorie, petrece una sau doua nopti in rulota. In acest fel, vei putea identifica la timp chestiunile care ar avea nevoie de o imbunatatire si iti va fi mai usor sa le remediezi din timp, decat atunci cand te afli deja pe drum sau la destinatie. Alte sfaturi importante inainte de a lua decizia de a inchiria o rulota:

     Studiaza cum functioneaza sistemul de incalzire sau cel de racire, astfel incat sa poti controla cu usurinta temperatura din rulota.

      Pe langa haine, cosmetice, obiecte de igiena personala pe care le iei de obicei cu tine in concediu, va trebui sa suplimentezi bagajul cu alte lucruri de care vei avea nevoie: vesela, tacamuri, o oala, o tigaie, o cratita, prosoape, lenjerie de pat, detergent de vase, hartie igienica. Intr-o calatorie lunga, acestea sunt indispensabile.

      Renunta la obiectele care au nevoie de multa energie electrica pentru a functiona la parametri normali. De exemplu, la tine acasa, consumul  unui incalzitor de apa poate ti se pare neglijabil, insa, intr-o rulota, acesta are o alta pondere in cantitatea totala de curent electric pe care o ai la dispozitie.

      Obisnuieste-te sa reduci la minimum timpul petrecut in dus. Daca acas te poti rasfata minute in sir, in casuta ta pe roti trebuie sa economisesti fiecare litru de apa calda. Poate ti se va parea dificil sa traiesti atat de frugal o perioada, insa avantajele pe care deplasarea in rulota ti le ofera  s-ar putea sa te faca sa intelegi ca pot compensa orice neajuns.

     Stabileste traseul calatoriei dupa ce ai verificat locurile unde poti campa/opri rulota.

      Ca orice masina, rulota poate avea nevoie de reparatii neprevazute. De aceea, recomandarea este de a avea la voi resurse financiare sau posibilitatea de a folosi contul personal.

      Pregateste o trusa sau un mic bagaj cu medicamente necesare, atat pentru cazul unei raceli, cat si pentru cel in care suferi o indigestie, ai o arsura sau o durere de masea sau de cap.

      De asemenea, pregateste un rucsac de mana in care sa ai dezinfectanti, masti, crema de soare, plasturi, servetele nazale, apa, baterie portabila pentru telefon, sandvisuri.

    Pentru necesarul din rulota, dar si pentru cel din rucsac, magazinele cora te asteapta atat online, cat si offline.


     


     


     


     

  • Articole similare