• Caise rumenite, cu vin Marsala si migdale

    Caise rumenite, cu vin Marsala si migdale


    Suntem in plin sezon al caiselor si ne putem bucura dupa pofta inimii de aceste fructe delicioase, pe care le poti gasi, desigur, si in magazinele cora. Noi iti propunem sa le reinterpretezi intr-o reteta speciala si delicioasa:

    Ingrediente

    6 caise coapte dar ferme, injumatatite si cu samburii indepartati

    6 linguri de vin Marsala

    3 linguri zahar de trestie demerara (il gasesti tot in magazinele cora)

    50 g biscuiti amaretti, maruntiti fin

    25 g unt, plus extra pentru ungere

    25 g fulgi de migdale


    Mod de preparare

    Preincalzeste cuptorul la 200°C  si unge un vas de copt cu unt.

    Aranjeaza caisele, cu partea interioara in sus, in vas. Toarna peste ele 4 linguri de vin Marsala.

    Pune zaharul, biscuitii zdrobiti si untul intr-un castron mic. Amesteca-le folosind mainile pana cand compozitia are aspect sfaramicios.

    Pune amestecul deasupra caiselor presara fulgii de migdale.

    Pune tava in cuptor timp de aproximativ 15 minute, apoi toarna deasupra caiselor coapte restul de 2 linguri de vin Marsala. Pune din nou la cuptor inca 5 minute, sau pana cand  preparatul se rumeneste.

  • Articole similare