• Cea mai buna zacusca


    Nu o sa va contrazicem caci suntem intru totul de acord ca cea mai buna zacusca e cea facuta de mama sau de bunica. Si mai mult ca sigur ca mama sau bunica va tot indeamna, de ani de zile, sa va mobilizati si sa invatati sa aplicati retetele lor, pentru ca secretele culinare ale familiei sa dainuie.

    Daca ati pierdut reteta de zacusca a familiei nu e motiv de ingrijorare pentru ca va propunem noi una minunata, clasica si usor de facut, cu rezultate delicioase. Și da, puteti fi siguri ca este originala si nu culeasa « de  pe net ».

    Inainte sa va spunem ingredientele trebuie sa va dam un sfat: asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie inainte sa va apucati de treaba. Daca vreti sa fiti ultra rapizi e bine sa coaceti vinetele si ardeii inainte si sa aveti aceste legume de baza curatate.

    In plus, puteti economisi timp daca va luati toate ingredientele dintr-un singur loc, iar acesta ar putea fi unul dintre hipermarketurile cora. Indiferent daca mergeti in magazin sau comandati online, veti gasi o varietate de produse romanesti, de la legume si fructe, la produse lactate si carne.

     

    Ce va trebuie pentru o cantitate de 12 borcane?

    6 kg de vinete

    1 ½ kg de ceapa

    3 kg ardei (kapia sau obisnuiti) si gogosari

    ½ litru ulei – poate fi Floriol, de exemplu, dar in magazinul online cora gasiti nenumarate alte variante

    1 l suc de rosii

    Sare, piper


    Atentie – gogosarii si ardeii sa fie carnosi. Dupa coacere si curatare, dati-i usor prin blender ca sa se marunteasca.

    Sa aveti la indemana o placa de copt legume, astfel rezolvati problema in cele mai bune conditii, fara ca aragazul sa se murdareasca prea tare.


    Sa trecem la treaba!

    Vinetele si ardeii se coc, apoi se curata bine bine, astfel incat sa nu ramana urme de coaja neagra si asa cum am mai spus, se scurg temeinic de apa.

    Caliti ceapa pana devine galbuie, apoi puneti ardeii tocati si vinetele. Se amesteca bine, apoi se adauga sucul de rosii. Lasati-le sa fiarba la foc domol pana cand incepe sa iasa uleiul prin gaurele. Dureaza vreo 40 de minute.

    Puneti sare si piper dupa gust, dar si un strop de zahar. Puneti si foi de dafin daca va plac, nu e musai.

    Umpleti borcanele, inchideti-le ermetic, apoi sterilizati-le. Procesul e simplu – le puneti intr-o oala, le acoperiti cu apa (cam trei sferturi) si le fierbeti timp de ora de cand incepe apa sa fiarba.

     

  • Articole similare