Desi multa vreme a fost privit ca un aliment
exotic, avocado a intrat tot mai mult in preferintele culinare ale romanilor.
Proprietatile sale nutritive, dar si vitaminele si mineralele pe care le
contine, il fac extrem de sanatos si recomandabil la orice varsta. Iata cateva informatii
interesante despre avocado, dar si o reteta delicioasa in care il poti folosi.
Desigur, poti gasi acest aliment in magazinele cora si il poti alege pe cel
perfect pentru gusturile tale.
●
Avocado are radacini regale.
Podcast-ul Gastropod relateaza ca fructele de avocado au fost folosite pentru
prima data ca tribut de la oraseni catre nobilimea locala din Mesoamerica in
urma cu 7.000 de ani.
●
Avocado face parte din aceeasi
familie de plante ca si scortisoara.
●
Un avocado are mai mult potasiu
decat o banana- 975 miligrame de potasiu, fata de 544 de miligrame.
●
ÃŽn vara anului 2017, peste
3.000.000 de fotografii cu paine prajita cu avocado au fost incarcate in
fiecare zi pe Instagram.
●
Aceste fructe au avut mai multe
denumiri, pe parcursul istoriei: ”ahuacatl” de catre azteci, ”aguacate” de
catre cuceritorii spanioli si „pere-aligator” de Sir Hans Sloane. Cuvantul
„avocado” nu a aparut in lexicon pana cand Departamentul de Agricultura al SUA
a decis ca „avocado” este mult mai atragator decat „para-aligator”.
Iata si reteta promisa: Hummus de avocado,
perfect mai ales pentru zilele caniculare de vara:
Ingrediente:
1 avocado copt, taiat in jumatate, cu
samburele si coaja indepartate
400g naut, scurs si clatit
1 catel de usturoi, tocat marunt
1-2 lamai, numai sucul
½ lingurita sos Tabasco
½ lingurita de chimen macinat
sare de mare, dupa gust
6 lipii
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-un robot
de bucatarie, pana se omogenizeaza.
Transferati humusul de avocado intr-un castron
si acoperiti cu folie alimentara. Se raceste la frigider timp de 1 ora.
Se serveste din boluri, cu lipie.