• Lucruri fascinante despre avocado, un aliment sanatos in fiecare sezon

     


    Desi multa vreme a fost privit ca un aliment exotic, avocado a intrat tot mai mult in preferintele culinare ale romanilor. Proprietatile sale nutritive, dar si vitaminele si mineralele pe care le contine, il fac extrem de sanatos si recomandabil la orice varsta. Iata cateva informatii interesante despre avocado, dar si o reteta delicioasa in care il poti folosi. Desigur, poti gasi acest aliment in magazinele cora si il poti alege pe cel perfect pentru gusturile tale.

         Avocado are radacini regale. Podcast-ul Gastropod relateaza ca fructele de avocado au fost folosite pentru prima data ca tribut de la oraseni catre nobilimea locala din Mesoamerica in urma cu 7.000 de ani.

         Avocado face parte din aceeasi familie de plante ca si scortisoara.

         Un avocado are mai mult potasiu decat o banana- 975 miligrame de potasiu, fata de 544 de miligrame.

         În vara anului 2017, peste 3.000.000 de fotografii cu paine prajita cu avocado au fost incarcate in fiecare zi pe Instagram.

         Aceste fructe au avut mai multe denumiri, pe parcursul istoriei: ”ahuacatl” de catre azteci, ”aguacate” de catre cuceritorii spanioli si „pere-aligator” de Sir Hans Sloane. Cuvantul „avocado” nu a aparut in lexicon pana cand Departamentul de Agricultura al SUA a decis ca „avocado” este mult mai atragator decat „para-aligator”.

     

    Iata si reteta promisa: Hummus de avocado, perfect mai ales pentru zilele caniculare de vara:

    Ingrediente:

    1 avocado copt, taiat in jumatate, cu samburele si coaja indepartate

    400g naut, scurs si clatit

    1 catel de usturoi, tocat marunt

    1-2 lamai, numai sucul

    ½ lingurita sos Tabasco

    ½ lingurita de chimen macinat

    sare de mare, dupa gust

    6 lipii

     

    Preparare:

    Se amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, pana se omogenizeaza.

     

    Transferati humusul de avocado intr-un castron si acoperiti cu folie alimentara. Se raceste la frigider timp de 1 ora.

     

    Se serveste din boluri, cu lipie.

  • Articole similare