• Prima experienta a copilului la cinema


    Dupa o lunga asteptare, cinematografele s-au redeschis si ne putem bucura, din nou, de farmecul unui film pe marele ecran. Daca si copilul tau este pregatit pentru aceasta experienta, este firesc sa iti doresti sa i-o oferi. Este, insa, nevoie de un pic de pregatire pentru ca acest eveniment sa fie unul placut si sa ii deschida pasiunea pentru filme.

    O idee buna este sa exersati inca de acasa privitul unui film, astfel incat sa iti dai seama daca micutul tau este pregatit sa petreaca mai bine de o ora in sala de cinematograf. Poti organiza o ”seara a cinematografiei” pentru copii chiar la tine acasa. Desigur, nu uita sa te pregatesti cu popcorn (gasesti diferite variante in magazinele cora) sau cu un platou cu fructe, astfel incat sa asiguri si o tratatie delicioasa.

    Cand vine, in sfarsit, ziua marelui eveniment, adica vizita la cinematograf, incearca sa tii cont de cateva lucruri esentiale. De exemplu, explica-i celui mic, inca de acasa, cum va decurge aceasta experienta. Este important sa stie ca luminile in sala vor fi stinse iar sunetul ceva mai puternic decat cel de la televizorul de acasa, astfel incat sa fie pregatit si sa nu se sperie de stimulii mai intensi decat cei cu care este oblisnuit.

    Un alt lucru esential este filmul pe care il alegi. Evident, va fi o productie cinematografica potrivita pentru copii, insa, in acelasi timp, este bine sa faci un pic de documentare inainte de a achizitiona biletul. Ideal ar fi sa gasesti, cel putin la inceput, un film care sa nu aiba o actiune foarte rapida, astfel incat cel mic sa poata intelege povestea. De asemenea, sfatul nostru este sa te orientezi catre o pelicula fara exagerat de multe efecte speciale. Pe masura ce creste, cu siguranta se va bucura si de acestea, insa, la varste mici, ele pot crea un efect de suprastimulare, care va diminua din placerea primei experiente.

    O alta recomandare este sa intrati in sala la finalul intervalului in care pe ecran sunt proiectate reclamele care preced, de obicei, filmele. Ele ii pot dezorienta pe copiii mici, pentru ca, adeseori, nu vor putea face diferenta intre continutul comercial si fimul propriu-zis.

     

  • Articole similare