• Gatitul impreuna, o idee excelenta de conectare cu copilul tau


    Exista foarte multe moduri in care poti avea timp de calitate alaturi de copilul tau, iar gatitul este unul dintre ele. Pe langa faptul ca este o activitate la sfarsitul careia copilul va dobandi cunostinte si abilitati care il vor ajuta sa fie independent mai tarziu, timpul petrecut astfel va fi extrem de placut si amuzant pentru amandoi. In cazul copiilor mici, cu varste intre 1 an si jumatate si 5 ani, este insa nevoie de putina pregatire ca totul sa iasa bine. Iata aici cateva sfaturi de care sa tii cont inainte de a-ti initia copilul in lumea culinara :

     

    Fa-l sa simta ca are un rol important chiar de la inceput. Copiii adora rolurile si jocurile de rol, de aceea, este important ca si de aceasta data el sa simta ca are o misiune palpitanta. Un mod simplu de a face asta este de a-l costuma intr-un mic chef. Pentru ca jocul sa fie complet, pregateste-ti si tu un sort de bucatarie.

     

    Alege retete simple si rapide. Pentru a-i mentine entuziasmul ridicat, este necesar sa alegi retete care sa presupuna activitati pe care el le poate duce la bun sfarsit. Spre exemplu amestecatul intr-un bol cu lingura sau un tel mic, chiar cu mixerul daca ii oferi suport. Cele mai indicate astfel de retete sunt cele de chec sau briose, pentru ca acestea presupun doar combinarea ingredientelor uscate cu cele umede.

     

    Pegateste in boluri toate ingredientele si da instructiuni clare si scurte. Atunci cand incepeti sa pregatiti ceva bun impreuna, va fi mai simplu si mai antrenant sa ai toate ingredientele pregatite dinainte. In acest mod, copilul poate avea controlul asupra ceea ce face, fara ca tu sa intervii prea mult. Astfel, copilul va fi recompensat imediat si va avea un sentiment de triumf si competenta.

     

    Aseaza la indemana toate instrumentele de care veti avea nevoie. Telul, castroanele, formele vor fi asezate pe masa de lucru. Denumirea lor va fi o ocazie de invatare de noi cuvinte sau de repetitie.

     

    Pregateste ornamente si decoruri care se pot aplica simplu.  

     

    Seteaza-ti de la inceput asteptari joase. Pregateste-te si pentru un scenariu in care copilul va vrea sa improvizeze sau sa faca doar anumiti pasi. Este foarte posibil ca prima voastra experienta de gatit impreuna sa nu mearga chiar asa cum ai planuit. S-ar putea sa fie un extra de mizerie sau agitatie, insa important este sa ai rabdare si sa va distrati.

  • Articole similare