• Granita – băutura verii, importată de la poalele Etnei, aliatul

     


    În zilele acestea toride, vă propunem o băutură răcoritoare, care își are originea pe pantele abrupte ale celui mai activ vulcan din Europa, Etna.

    Este vorba despre granita, pe care cu siguranță ați descoperit-o dacă ați fost în Sicilia.

    Pe vremuri, pe renumita insulă exista meseria numită nivaroli, adică acele persoane care strângeau zăpada de pe Etna și o depozitau în puțuri pentru a o folosi pe parcursul anului.

    Așa că vara, având din belșug fructe, zăpada era folosită la prepararea popularei băuturi. Numărul unu probabil în topul sicilienilor este granita de lămâie, dată fiind abundența și calitate lămâilor de pe insulă.

    În timp zăpada a fost înlocuită cu apa, iar mierea cu zahărul.

     

    Sigur găsești câteva lămâi în frigider, așa că iată ce îți trebuie pentru prepararea acestei băuturi răcoritoare!

     

    ·         200g zahăr

    ·         240 ml de suc fresh de lămâie

    ·         10 frunze de mentă proaspătă

    ·         Coaja unei lămâi bio rase

    ·         500 ml apă

     

    Pune zahărul și apa într-o oală la foc potrivit până când lichidul începe să fiarbă, amestecând ocazional.

    Apoi ia oala de pe foc și adaugă coaja de lămâie rasă și frunzele de mentă.

     

    Lasă apa să ajungă la temperatura camerei.

     

    După aceea, aruncă frunzele de mentă, adaugă sucul de lămâie și toarnă  infuzia într-un bol de sticlă. Acoperă-l și pune-l în congelator.

     

    După 30-45 de minute, în funcție de congelator, verifică consistența. Îndepărtează resturile de gheață de pe marginea bolului și amestecă repede, apoi lasă bolul în congelator.

    Repetă procesul la fiecare 25 de minute de cel puțin 4 ori, pentru că astfel vei obține Granita netedă și consistentă, fără bucăți mari de gheață.

     

    Inutil să-ți spunem că Granita trebuie consumată pe loc 😊 Iar efectul răcoritor se va simți imediat, ca briza Mediteranei pe plaajele însoritei Sicilii.

     

  • Articole similare