• Cum sa fim mai eficienti atunci cand facem curatenie



    Sa ne mentinem casa curata este un lucru absolut indispensabil, atat din punct de vedere al igienei, cat si al confortului fizic si psihic. Totusi, mai ales intr-o perioada caniculara cum este cea pe care o traversam acum, a face curatenie devine un lucru destul de dificil. Daca vrei sa te achiti de aceasta responsabilitate cat mai eficient si intr-un timp cat mai scurt, iata cateva sfaturi care te vor ajuta:

    Daca doresti sa faci curatenie in toata casa, este cel mai bine sa faci acest lucru in fiecare camera, pe rand. Sterge mai intai praful si de lucreaza de sus in jos; acest lucru va opri depunerea prafului pe suprafete curate. Pastreaza intotdeauna aspirarea sau maturatul pentru final. Evident, este necesar sa ai la indemana produse de curatenie cat mai performante, asa ca nu uita sa te aprovizionezi cu ce iti trebuie, la urmatoarea sesiune de cumparaturi. In magazinele cora vei gasi o gama varianta, din care poti alege exact produsele de care ai nevoie.

    Pastreaza seturile de huse pentru pilote si perne pliate in interiorul cearsafurilor de pat potrivite. Acest lucru nu numai ca va ocupa mai putin spatiu in dulap, dar va insemna, de asemenea, ca vei avea toate asternuturile la indemana, atunci cand le schimbati.

    Curata geamurile in cel mai scurt timp, adaugand in apa cu care le speli o picatura de agent de clatire a masinii de spalat vase. Agentul de clatire va va lasa ferestrele curate si stralucitoare si, de asemenea, va diminua timpul si efortul pe care le investesti in aceasta operatiune.

    Cand faci curatenie in baie, pulverizeaza cada cu solutie de curatare si las-o sa actioneze 10 minute, timp in care te poti ocupa de curatarea si aranjarea celorlalte obiecte. Vei constata ca acest timp va face o diferenta reala atunci cand vine vorba de clatire.

    Foloseste masina de spalat vase pentru tot felul de accesorii greu de curatat, cum ar fi rafturile pentru frigidere, filtrele de ventilatoare si chiar rafturile cuptorului. Totusi, nu pune suporturile metalice de pe plita cu gaz in masina de spalat vase: sunt fabricate din fonta si vor rugini.

  • Articole similare