Pentru cei mai
multi dintre noi, carnea reprezinta un element prezent in mod constant in
alimentatie. Ne dorim, insa, sa ne bucuram de gustul sau intr-o maniera
benefica pentru sanatatea noastra. Sfaturile celor mai multi specialisti indica
faptul ca directia cea mai buna este cea a echilibrului. Varietatea,
combinatiile sanatoase si pastrarea unor proportii optime in meniul nostru sunt
cele care ne ajuta sa consumam carne fara ca acest lucru sa devina un motiv de
ingrijorare.
Un alt lucru
foarte important este, desigur, calitatea carnii. Din acest punct de vedere, te
poti baza intotdeauna pe carmangeria cora, unde vei gasi o selectie variata de carne de cea mai buna calitate si cu toate certificarile necesare.
Iata, asadar, cum
poti consuma acest aliment intr-un mod sanatos:
Cand cumparati
carne, alegeti cea mai macra optiune. De regula, cu cat puteti vedea mai mult
alb pe carne, cu atat contine mai multe grasimi.
Cere macelarului tau o taietura slaba, in magazinele cora vom fi bucurosi sa iti oferim exact ceea ce preferi.
Daca alegi sa
cumperi carne preambalata, verifica eticheta nutritionala pentru a vedea
cantitatea de grasime pe care o contine si compara mai multe produse, inainte
de a pune unul dintre ele in cosul de cumparaturi.
Alegeti carnea de
curcan si de pui fara piele, deoarece acestea au un continut mai scazut de
grasimi (sau indeparteaza pielea inainte de a gati)
Incearca sa
limitezi produsele din carne procesata, cum ar fi carnatii, salamul, pateul si
bugerii, deoarece acestea sunt in general bogate in grasimi - de multe ori sunt
si bogate in sare. Stim ca sunt absolut delicioase, insa prezenta lor in meniul
tau trebuie sa fie una echilibrata.
Carnea rosie (cum
ar fi carnea de vita, mielul si carnea de porc) poate face parte dintr-o dieta
sanatoasa. Dar consumul exagerat nu este benefic pentru sanatate, asadar, la
fel ca in multe alte aspecte ale vietii, moderatia este cuvantul dupa care este
bine sa te ghidezi, pentru a face alegerile cele mai sanatoase.