• Cum sa mananci carne intr-un mod sanatos

     



    Pentru cei mai multi dintre noi, carnea reprezinta un element prezent in mod constant in alimentatie. Ne dorim, insa, sa ne bucuram de gustul sau intr-o maniera benefica pentru sanatatea noastra. Sfaturile celor mai multi specialisti indica faptul ca directia cea mai buna este cea a echilibrului. Varietatea, combinatiile sanatoase si pastrarea unor proportii optime in meniul nostru sunt cele care ne ajuta sa consumam carne fara ca acest lucru sa devina un motiv de ingrijorare.

    Un alt lucru foarte important este, desigur, calitatea carnii. Din acest punct de vedere, te poti baza intotdeauna pe carmangeria cora, unde vei gasi o selectie variata de carne de cea mai buna calitate si cu toate certificarile necesare.

    Iata, asadar, cum poti consuma acest aliment intr-un mod sanatos:

    Cand cumparati carne, alegeti cea mai macra optiune. De regula, cu cat puteti vedea mai mult alb pe carne, cu atat contine mai multe grasimi.

    Cere macelarului tau o taietura slaba, in magazinele cora vom fi bucurosi sa iti oferim exact ceea ce preferi.

    Daca alegi sa cumperi carne preambalata, verifica eticheta nutritionala pentru a vedea cantitatea de grasime pe care o contine si compara mai multe produse, inainte de a pune unul dintre ele in cosul de cumparaturi.

    Alegeti carnea de curcan si de pui fara piele, deoarece acestea au un continut mai scazut de grasimi (sau indeparteaza pielea inainte de a gati)

    Incearca sa limitezi produsele din carne procesata, cum ar fi carnatii, salamul, pateul si bugerii, deoarece acestea sunt in general bogate in grasimi - de multe ori sunt si bogate in sare. Stim ca sunt absolut delicioase, insa prezenta lor in meniul tau trebuie sa fie una echilibrata.

    Carnea rosie (cum ar fi carnea de vita, mielul si carnea de porc) poate face parte dintr-o dieta sanatoasa. Dar consumul exagerat nu este benefic pentru sanatate, asadar, la fel ca in multe alte aspecte ale vietii, moderatia este cuvantul dupa care este bine sa te ghidezi, pentru a face alegerile cele mai sanatoase.

  • Articole similare