• Cotlete de porc cu mere si cidru

     

    Reinventeaza friptura traditionala de porc cu aceasta reteta suprinzatoare, dar delicioasa. Un avantaj suplimentar este ca o poti pregati atat in varianta rapida, la temperatura inalta, cat si in cea in care o lasi sa se gateasca pe indelete, pentru un plus de savoare.

     

    Ingrediente

    4 cotlete de porc, groase si cu grasime

    sare si piper negru proaspat macinat

    ulei de masline

    1 ceapa mare, sau 2 mici, curatate si tocate

    2-3 mere, taiate in optimi si alte 3 mere ramase intregi

    cateva frunze de salvie proaspete

    cateva fructe de ienupar, strivite cu spatele unui cutit

    un pahar mare de cidru sec

     

    Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius

     

    Condimentati bine cotletele cu sare si piper negru proaspat macinat. Într-o tigaie mare, de mica adancime, incalziti uleiul de masline si prajiti usor fiecare cotlet, doar cat sa aiba exteriorul crocant si auriu, apoi scoateti-le din tigaie. Adaugati ceapa in aceeasi tigaie unde a ramas si sucul de la carnea de porc si rumeniti putin inainte de a adauga bucatile taiate de mere si cateva frunze de salvie, apoi si fructele de ienupar.

     

    Adaugati cotletele inapoi in tigaie si asezati-le printre mere si ceapa, impreuna cu restul de mere intregi. Deasupra turnati cidru, suficient pentru a acoperi ingredientele. Se condimenteaza dupa gust si se introduce in cuptor timp de aproximativ o jumatate de ora, sau pana cand carnea de porc si merele sunt gatite.

  • Articole similare