Reinventeaza friptura traditionala de porc cu
aceasta reteta suprinzatoare, dar delicioasa. Un avantaj suplimentar este ca o
poti pregati atat in varianta rapida, la temperatura inalta, cat si in cea in
care o lasi sa se gateasca pe indelete, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
4 cotlete de porc, groase si cu grasime
sare si piper negru proaspat macinat
ulei de masline
1 ceapa mare, sau 2 mici, curatate si tocate
2-3 mere, taiate in optimi si alte 3 mere ramase
intregi
cateva frunze de salvie proaspete
cateva fructe de ienupar, strivite cu spatele
unui cutit
un pahar mare de cidru sec
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius
Condimentati bine cotletele cu sare si piper
negru proaspat macinat. ÃŽntr-o tigaie mare, de mica adancime, incalziti uleiul
de masline si prajiti usor fiecare cotlet, doar cat sa aiba exteriorul crocant
si auriu, apoi scoateti-le din tigaie. Adaugati ceapa in aceeasi tigaie unde a
ramas si sucul de la carnea de porc si rumeniti putin inainte de a adauga
bucatile taiate de mere si cateva frunze de salvie, apoi si fructele de
ienupar.
Adaugati cotletele inapoi in tigaie si
asezati-le printre mere si ceapa, impreuna cu restul de mere intregi. Deasupra
turnati cidru, suficient pentru a acoperi ingredientele. Se condimenteaza dupa
gust si se introduce in cuptor timp de aproximativ o jumatate de ora, sau pana
cand carnea de porc si merele sunt gatite.