• Lucruri fascinante despre caini

    Sunt recunoscuti ca unii dintre cei mai buni prieteni ai oamenilor, iar loialitatea lor este proverbiala. Mai mult, de curand am sarbatorit ziua lor internationala. Ne sunt alaturi la bine si la greu si, de aceea, merita doua lucruri: cea mai buna ingrijire si sa ii cunoastem mai bine. Iata, asadar, cateva lucruri fascinante despre caini:

           Zona celulelor din creier care detecteaza mirosuri diferite este de aproximativ 40 de ori mai mare la caini decat la oameni. Acest lucru inseamna ca prietenul tau cu patru labute poate simti mult mai multe mirosuri decat omul.. Acesta este motivul pentru care cainii sunt adesea folositi de autoritati pentru a adulmeca oameni, droguri si chiar bani.

           Deoarece simtul mirosului lor este atat de performant, unii caini pot fi instruiti sa adulmece afectiunile medicale. Acestia sunt utilizate pentru a diagnostica o anumita afectiune sau pentru a-si avertiza proprietarii daca au nevoie de medicamente. Unii sunt chiar instruiti sa adulmece Covid-19!

           Nu tuturor cainilor le place apa, dar cei care o aprreciaza tind sa fie inotatori destul de buni. Cainii din rasa Newfoundland sunt atat de buni in apa, incat sunt adesea folositi in misiuni de salvare.

           La fel ca oamenii, si cainii pot fi dreptaci sau stangaci. Au existat cateva studii in aceasta privinta si se dovedeste ca, la fel ca noi, cainii au preferinte in aceasta privinta. Poti afla daca si cainele tau este dreptaci sau stangaci, oferindu-i jucaria preferata si vazand ce labuta foloseste mai intai pentru a o prinde.

           Cainii au in jur de 18 muschi care contribuie la miscarea urechilor. Acestia ii ajuta sa-si schimbe usor directia urechilor pentru a auzi mai bine zgomotele din jurul lor si joaca un rol foarte important in a ne transmite starea lor de spirit. Limbajul corpului unui caine este exprimat prin felul in care iti misca urechile lor, astfel incat acestea sunt vitale pentru a-i ajuta sa comunice atat cu noi, cat si cu alti caini. Asadar, daca vrei sa stii in ce dispozitie se afla cainele tau, tot ce trebuie sa faci este sa ii decodifici pozitia urechilor.

  • Articole similare