• Last call pentru un weekend la gratar cu prietenii

     


    Perspectiva zilelor de toamna blanda se ingusteaza din ce in ce mai mult, tocmai de aceea trebuie sa profitam la maximum de ele. Si ce poate fi mai placut decat o zi tihnita, nici prea calda nici prea rece, petrecuta alaturi de familie si prieteni, in aer liber in jurul unui gratar? Si pentru ca va fi poate ultimul gratar in aer liber inainte de instalarea frigului si a ploilor, noi te sfatuim sa-l faci sa fie maret si memorabil. Pentru asta ai nevoie de un pic de pregatire si, bineinteles, de cea mai buna carne, pregatita de macelari experimentati si pasionati.

     


    In primul rand, te sfatuim sa fii cat mai creativ posibil. Nu fi timid si lanseaza-le invitatia prietenilor la un gratar tematic! Daca nu stii ce tema sa alegi, te ajutam noi cu cateva idei: Dovleci, gratar si vin ghiurghiuliu, BBQ ca in Vestul Salbatic, Gratar traditional cu dichis, Gratar si dichisuri de toamna. Tema aleasa este importanta pentru ca in functie de ea vei alege decorurile si vei stabili meniul.

     

    In ceea ce priveste meniul, este bine ca acesta sa aiba o minima legatura cu tema anuntata. A fi creativ nu inseamna a fi neaparat complicat, deci nu te speria! Daca ai anuntat o tema care are legatura cu toamna, ai grija sa incluzi in meniul tau elemente care sa aduca aminte de toamna. Spre exemplu, alaturi de felurile de carne puse pe gratar, include si cateva legume reprezentative pentru toamna pe care sa le arunci pe gratar: conopida, morcovi sau fasii de dovleac. Nu le lasa chiar simple, serveste-le alaturi de un sos de iaurt cu menta si cateva nuci presarate si vei avea dintr-o data mai multe garnituri hit pentru gratarul tau. Daca, spre exemplu, te-ai hotarat pentru o tema ca BBQ ca in Vestul Salbatic, pune-ti in evidenta maiestria la gratar prin pregatirea unor sosuri sau marinade speciale. Spre exemplu, ai putea marina coastele sau carnea de porc intr-un sos de mere sau ai putea pregati niste flatbrad-uri sau turte pe care sa le coci pe gratar si pe care sa le servesti cu diferite topping-uri : crema de avocado, boabe de fasole rosie, ceapa rosie sau ulei de masline, rosii cherry, crema de branza si frunze de busuioc.

     

    Bineinteles, carnea trebuie sa fie proaspata si de o calitate buna. La raioanele de carne ale magazinelor cora veti gasi o gama variata de carne, transata, marinata sau afumata de macelari priceputi si dedicati care stiu importanta fiecarei bucati de carne. Porc, vita, oaie, curcan, pasare – transate in moduri diferite astfel incat sa rezulte o varietate de optiuni pentru gratarul tau. Tot la raionul cora vei gasi si specialitati, cum sunt carnea de porc de mangalita sau pastrama din pulpe marinate de oaie.

     

    Nu in ultimul rand, invita-ti prietenii sa aduca un vin bun si alte bunatati care sa completeze gratarul si care sa aiba legatura cu tematica anuntata. Pot fi tarte, placinte sau prajituri care sa aminteasca de bogatia toamnei.

  • Articole similare