• Principalele tipuri de vin rosu- un ghid util pentru cumparaturile tale



    Odata cu venirea toamnei, vinul rosu devine pentru multi dintre noi prima alegere atunci cand avem invitati sau sa ne relaxam dupa o zi complicata. Consumat in cantitati moderate, el poate avea si efecte benefice pentru sanatatea noastra.In magazinele cora vei gasi mereu o selectie rafinata din aceasta licoare. Insa, pentru a alege vinul rosu care ti se potiveste cel mai bine, este nevoie sa stii care sunt principalele tipuri si ce proprietati au. Iata care sunt cele mai importante sortimente de vin rosu.

    ● Cabernet Sauvignon. Este un vin extrem de apreciat in toata lumea, iar expertii spun ca poate fi comandat la aproape orice masa pentru a multumi intregul grup. Poate avea note de cirese si coacaze, precum si de diverse condimente. Poate fi baut cu: aproape orice carne, mai ales daca este una grasa.

    ● Merlot. Este un vin „usor” de baut, adica este fructat si delicios si te poti bucura de el fara sa simti taninurile. Este recomandat mai ales alaturi de carne de pasare, cum ar fi rata sau puiul.

    ● Zinfandel. Zinfandelul este un vin interesant, deoarece gustul sau poate varia in functie de locul in care au fost cultivati strugurii. De obicei, are un gust bland si fructat, desi are un continut ridicat de alcool. Iti recomandam sa il consumi alaturi de carne precum coastele de porc sau impreuna cu pizza si paste.

    ● Syrah / Shiraz, Numit Syrah in Franta si alte tari europene si Shiraz in Australia, America de Sud si in alte parti, acest vin este pur si simplu distractiv de savurat -

    poate fi piperat, picant si indraznet, cu aroma fructelor bogate, cum ar fi murele. Il poti savura cel mai bine impreuna cu un platou de mezeluri si branzeturi.

    ● Pinot noir. Printre cele mai usoare si mai delicate vinuri rosii, Pinot Noir te va cuceri prin subtilitatea si textura sa usoara. Poate avea note de zmeura sau afine. Se asorteaza cel mai bine cu cu: sushi sau somon. Da, vinul rosu poate fi savurat si alaturi de peste!

    Urmareste retetele noastre pe Youtube si descopera ce se potriveste la fiecare tip de vin!

  • Articole similare