• Top 8 tendinte de beauty pentru toamna 2021, identificate de revista Vogue


    Toamna se instaleaza cu pasi repezi si, dupa un an si jumatate de la declansarea pandemiei, pasionatii de moda par sa fi prins un pic mai mult curaj si speranta ca tinutele pot conta din nou intr-un peisaj cotidian cat de cat normalizat. Revista Vogue a facut un top al celor mai importante tendinte in moda intr-o lume post-vaccin, in care sansele de socializare, evenimente si munca intr-un spatiu fizic sunt mai mari ca cele de anul trecut.

    Asadar, dupa prezentarile de moda, cele mai importante tendinte pe care le vom remarca in moda din aceasta toamna sunt:

    Tonurile metalice de tipul Science Fiction. Atat in spectacolul Ferragamo, cat si in cel Prada, modelele au fost machiate cu simboluri de inspiratie stiintifico fantastica. De la buze, pana la ochi si chiar corp, modelele au fost accesorizate sau machiate cu elemente SF. Culorile dominante au fost argintiu metalic si auriu.

    Coafurile tip mullet. Un mullet este o coafura in care parul este lung la spate si scurt la tample si in fata. Pe scurt, parul tuns cu chica. Chica a fost foarte la moda la inceputul anilor 90, iar ea pare sa fi reaparut pe radarul unor case de moda care au organizat defilari pentru colectiile din toamna lui 2021. Printre acestea, Tom Ford, Simone Rocha, Ferragamo.

    Machiajele stridente. Fucsia, culoarea caisei, contururi proeminente ale ochilor, toate acestea amintesc de entuziasmul creatorilor de a celebra viața și abundența culorilor.

    Esarfele si baticele, din nou in trend. Max Mara, Versace, Dior, Miu Miu, toate aceste case au iesit cu o diversitate de colectii de esarfe si batice, de la cele cu printuri, pana la cele retro-glam.

    Micro bretonul si bretonul franjurat, din nou in actualitate. Atat modelele fete cat si baieti, au afisat pe podium o varietate de bretoane: scurte si franjurate, lungi cu colturi adanci, lungi si cu o linie de culoare.

    Eyeliner-ul. Inca de anul trecut, in contextul purtarii mastii, eyeliner-ul a parut a fi o solutie ideala pentru sublinierea ochilor. Anul acesta, marile case de moda au folosit eyeliner-ul intr-un mod mai artistic, cu linii grafice mai dramatice, completate de culori si jocuri interesante cu interiorul si exteriorul ochiului. Ce alte cuvinte, in aceasta toamna eyeliner-ul poate fi folosit in mod mai indraznet si creativ.

    Parul impletit. De la impletituri simple, infrumusetate cu inele metalice si pana la impletituri complexe, in forma de curcubeu sau de cerc, parul impletit in diverse forme va fi un trend al toamnei.

    Buzele proeminente. Indiferent dacă sunt buze mat, monocrome sau stralucitoare, buzele indraznete sunt obligate sa revină.

  • Articole similare