• Lucruri fascinante despre muzica



    Inca din cele mai stravechi timpuri, omenirea a descoperit ca muzica este un adevarat balsam pentru suflet. De mii de ani, ea ne insoteste in cele mai vesele ocazii, dar si in clipele de solitudine, cand ne retragem alaturi de un pahar cu vin si ne delectam cu artistii nostri preferati, incarcandu-ne cu emotii pozitive. Iata cateva lucruri fascinante despre muzica:

     

         Ascultarea de muzica imbunatateste performantele fizice. Cercetarile au aratat in mod constant ca sincronizarea muzicii cu exercitiile fizice repetitive ofera performante imbunatatite, ajutand oamenii sa se antreneze mai mult timp si sa se mai eficient.

         Rod Stewart a gazduit cel mai mare concert gratuit organizat vreodata. Mai multe concerte gratuite au avut o audienta de cel putin un milion de oameni.Conform Guinness World Records, concertul de Revelion din 1993 al lui Rod Stewart pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, Brazilia, ramane  concertul gratuit cu publicul cel mai numeros care a avut loc vreodata. Se estimeaza ca 4,2 milioane de persoane au participat la acest spectacol. Al doilea concert gratuit cel mai frecventat a fost spectacolul realizat de Jean-Michel Jarre pe 6 septembrie 1997 la Universitatea din Moscova, care ar fi avut o audienta estimata la 3,5 milioane de oameni.

         Finlanda are cele mai multe formatii muzicale de metal rock pe cap de locuitor. Potrivit unui utilizator Reddit care a creat o harta folosind datele din arhiva de benzi metalice a Encyclopedia Metallum, Finlanda are cele mai multe trupe de acest gen, adica 53,5 de trupe 100.000 de persoane. Locul al doilea este ocupat, la egalitate, de alte doua natiuni nordice Suedia si Norvegia (27,2), in timp ce Islanda se situeaza pe a treia pozitie, cu 22,7.

         Un astronaut a lansat un album cu toate melodiile inregistrate in spatiu. ÃŽn 2015, un astronaut canadian numit Chris Hadfield a lansat primul sau album, care a fost inregistrat in intregime in timp ce era pe orbita. Nu numai ca a fost primul canadian care a ajuns in spatiu, ci si un muzician talentat. Hadfield a petrecut 144 de zile pe Statia Spatiala Internationala, inregistrandu-si cele 11 piese originale pentru albumul sau intitulat Space Sessions: Songs for a Tin Can.

  • Articole similare