• Cum imbracam bebelusii in sezonul rece

     


    Temperaturile scad de la o zi la alta si ne pregatim sa vedem cum sezonul rece soseste in forta. Daca esti o proaspata mamica sau te pregatesti sa aduci pe lume un copil, trebuie sa stii ca venirea iernii nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare. Poti sa iti scoti copilul afara si sa il lasi sa faca cunostinta cu acest anotimp si, in acelasi timp, sa ii protejezi sanatatea si confortul. Singura conditie este sa-i adaptezi imbracamintea la conditiile meteorologice, fara ca acest lucru sa insemne clasica ”infofolire”. Iata recomandarile specialistilor despre cum ar trebui sa iti imbraci copilul in timpul iernii:

    Daca tu te simti simtiti confortabil cu o jacheta de iarna, atunci si bebelusul ar trebui sa fie protejat de frig cu o hainuta pentru vreme rece, sau un combinezon. Daca ti se pare ca e nevoie de mai mult, atunci il poti acoperi si cu o paturica.

    Pentru imbracamintea de dedesubt, foloseste tehnica straturilor. Primul strat poate fi compus dintt-un body si o pereche de ciorapi sau de colanti. Urmatorul strat ar trebui sa fie compus din pantaloni si o bluza cu maneca lunga. Pe deasupra, bebelusul poate purta geaca de iarna/combinezonul, o caciula, manusi si incaltaminte calduroasa. Astfel, intregul sau corp va fi protejat de frig.

    Daca faceti calatorii cu masina, este important sa indepartezi straturile exterioare de haine, atunci cand asezi copilul in scoica auto. Asa cum tu simti diferenta intre temperatura de afara si cea din masina, la fel si bebelusul tau o simte. Adaptarea vestimentatiei la mediul in care se afla este cea care evita supraincalzirea, un fenomen frecvent si uneori chiar periculos pentru copiii mici.

    Ca proaspata mamica, este normal sa ai dileme si una dintre acestea este daca nu cumva e prea frig sa scoti copilul afara. Cei mai multi dintre medicii pediatri sunt de parere ca daca temperatura scade sub nivelul de inghet sau daca  vantul bate tare si ploua sau ninge viscolit, este recomandabil sa va petreceti timpul in interior, pana cand coditiile meteor devin mai favorabile. Daca precipitatiile nu sunt puternice si temperaturile se mentin la un nivel placut, atunci poti scoate copilul la o scurta plimbare in carut, mai ales daca acesta este echipat cu un dispozitiv de protectie impotriva ploii..

  • Articole similare