• Cum sa iti pregatesti masina pentru iarna


    Sezonul rece se apropie cu pasi repezi, iar ziua in care va cadea prima ninsoare este pe cale sa vina curand. Masina ta trebuie sa fie pregatita pentru drumurile tale din timpul iernii, astfel incat fiecare calatorie sa fie nu doar frumoasa, ci sa se desfasoare in siguranta. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont:

    Evident, este necesar sa te asiguri nu doar ca ai anvelope de iarna, ci si ca acestea sunt la standarde bune si mai pot face fata inca unui sezon. Oricat de mare ar fi tentatia de a te convinge ca ”mai merg o iarna”, chiar daca sunt uzate, ese o dovada de responsabilitate sa verifici daca acest lucru este adevarat. Anvelopele sunt unul dintre lucrurile la care nu este indicat sa faci economii, pentru ca, daca acestea nu au calitatea corespunzatoare, risti sa pui in pericol atat viata ta, cat si pe a celorlalti pasageri si participanti la trafic.

    Un alt lucru necesar este sa schimbi uleiul si antigelul. ÃŽntretinerea regulata a vehiculului te va ajuta sa ramai in siguranta, chiar si in cele mai complicate conditii meteorologice.

    Pentru ca a venit vorba de conditiile meteo, nu uita sa verifici daca sistemul de incalzire a masinii functioneaza la parametri normali. A avea un sistem de incalzire functional poate ajuta la prevenirea disconfortului zilnic, dar poate fi, de asemenea, o masura preventiva excelenta, pentru cazurile in care se poate intampla sa ramai in trafic o perioada mai lunga de timp, poate chiar in afara orasului.

    Verifica si bateria, tinand cont de faptul ca, in cazul ei, capacitatea de functionare scade pe timp rece. Asigura-te ca este pregatiita pentru iarna si, pentru maxima siguranta, solicita unui profesionist sa inspecteze lichidul si cablurile bateriei.

    In cazul in care ai nevoie de echipamente noi pentru masina ta in aceasta iarna, te asteptam oricand in magazinele cora, unde vei gasi o gama diversa de produse auto, din care poti alege exact ce ai nevoie.


  • Articole similare