• Jocurile de societate- bune pentru distractie, excelente pentru mintea noastra


    Vremea e din ce in ce mai rece si neprietenoasa, iarna mai are putin si soseste, iar conditiile epidemiologice ne indeamna la prudenta in socializare. In aceasta situatie, timpul petrecut in familie devine o alegere excelenta. Daca tu si cei ai casei nu doriti sa va petreceti ore intregi in fata televizorului sau pe internet, merita sa luati in considerare o varianta alternativa, insa mult mai sanatoasa. Jocurile de societate, de tipul Scrabble, Monopoly sau altele din aceasta categorie, va aduc impreuna, va ofera timp de calitate si au si beneficii numeroase.

    Iata doar cateva dintre acestea, remarcate de publicatiile de specialitate:

    Jocurile de societate imbunatatesc functiionarea cerebrala.

    Ele reprezinta adevarate antrenamente pentru creier. Jocul stimuleaza zonele cerebrale care sunt responsabile pentru formarea memoriei si a proceselor complexe de gandire pentru toate varstele. Angajarea in joc ajuta la exersarea abilitatilor cognitive esentiale, cum ar fi luarea deciziilor, gandirea strategica la nivel superior si rezolvarea problemelor.

    Jocurile de societate va invata, de asemenea, cum sa va stabiliti obiective si sa aveti rabdare.

    Pentru a castiga e nevoie de strategie si rabdare. ÃŽntr-un mediu relaxat, precum cel in care jucam in sanul familiei, aceste lucruri sunt invatate intr-un mod fara stres si distractiv.

    Un efect secundar al jocurilor de societate este rasul. Este unul dintre ingredientele vitale pentru o experienta de invatare placuta si cresterea creativitatii. De asemenea, rasul si distractia in general ajuta la scaderea nivelului de stres.

    Acest mod de a petrece timpul liber are si o alta calitate: ii apropie pe oameni si intareste relatiile.

    Jocurile de societate pot fi pentru doi sau mai multi jucatori. Unul dintre lucrurile fundamentale care le caracterizeaza este cooperarea. Este modalitatea perfecta de a petrece timpul intr-o companie frumoasa si de a intari legaturile cu membrii familiei sau cu prietenii apropiati.

  • Articole similare