• Lucruri fascinante despre ceai

    Alaturi de cafea, ceaiul reprezinta o licoare pe care oamenii o folosesc din cele mai vechi timpuri. Fie ca apelam la el ca remediu pentru sanatate, fie ca ne delecteaza in momentele de socializare, ceaiul este nelipsit din casa aproape fiecarei familii. Daca esti in cautarea aromelor tale favorite sau vrei sa experimentezi tipuri noi de ceai, in magazinele cora vei gasi o selectie extrem de variata. Pana atunci, iti oferim si cateva lucruri interesante despre aceasta licoare:

    Ceaiul chiar este bun pentru sanatatea noastra. Printre altele, contine „polifenoli” - antioxidanti care repara celulele si, facand acest lucru, ne pot ajuta corpul sa lupte impotriva bolilor cardiovasculare, cancerelor, osteoporozei, diabetului zaharat si a altor boli. Și contrar

    miturilor, nu numai ceaiul verde are aceste proprietati. Ceaiul negru, alb si cel rosu contin, de asemenea, flavonoide si polifenoli sanatosi.

    Obisnuiesti sa pastrezi ceaiul langa cafea sau in dulapul cu condimente? Este mai bine sa nu mai faci acest lucru. Ceaiul trebuie depozitat departe de arome puternice, concurente, astfel incat sa pastrezi intacte aromele sale delicate.

    Pentru a prepara ceasca perfecta de ceai, sincronizarea este cruciala. Perioadele ideale de infuzare variaza in functie de varietatea de ceai pe care o preparati. Pentru ceaiul negru, timpul de infuzare este de 3-5 minute.

    Oamenii foloseau ceainice din ceramica inca de acum 11.000 de ani, in Asia si Orientul Mijlociu. Ceaiul nu a ajuns la majoritatea europenilor decat la sfarsitul secolului al XVI-lea.

    Ceaiul este a doua bautura cea mai consumata de pe planeta - dupa apa. Are un consum mai mare chiar decat cafeaua. ÃŽn ciuda popularitatii cafelei in Occident, o mare parte din popoarele din Orientul Mijlociu si Asia au ritualul de a bea ceai inradacinat in cultura lor.

    Ceaiul este o bautura derivata din frunzele unei plante numite Camellia Sinensis. Exista diferite soiuri de plante din aceasta specie, raspandite in diferite tari. Dar toate bauturile numite „ceai” provin in mod specific din acea planta principala.

  • Articole similare