• Toamna, un anotimp inca bun pentru pescarii inraiti



    Atunci cand esti un pescar pasionat ai nevoie nu doar de echipament si accesorii performante dar si de un calendar al celor mai bune perioade de pescuit.Asadar, temperatura si perioada din an sunt definitorii pentru succesul unui pescar. Pentru ca este toamna si multa vreme s-a crezut ca acesta nu este un anotimp prielnic pentru pescuit, expertii afirma tot mai mult contrariul.

     

    Datorita felului in care s-au schimbat anotimpurile, toamnele de acum sunt mult mai blande ca toamnele din trecut. Asadar, luna Septembrie, cu al ei soare de chihlimbar, temperaturi placute si precipitatii reduse, este ideala pentru pescuit. Daca pestii in lunile toride de vara se refugiau in ape adanci, acum incep sa iasa la suprafata pentru a se hrani. Tot in Septembrie, pestele trage mai bine la momeli animale decat la cele vegetale. De asemenea, pescarii profesionisti spun ca Septembrie este luna ideala pentru pescuitul cu musca artificiala. Pestii care trag cel mai bine in Septembrie sunt bibanul, carasul, obletul, rosioara, stiuca, somnul. La mare, chefalul si guvizii se prind des.

     

    Din Octombrie, desi vremea se raceste, temperatura apei contina sa fie superioara celei atmosferice. Pescuitul devine un pic mai dificil, insa zilele insorite pot fi o ocazie execelenta pentru a va incerca norocul. Se remarca pentru aceasta luna pescuitul cu lanseta care va avea succes mai ales pentru biban si stiuca. De asemenea, pentru majoritatea pestilor este indicat folosirea momelilor animale.

     

    Noiembrie este o luna nerecomandata pentru pescuit, poate cea mai proasta din an. Cu toate acestea, pescarii foarte experimentati mai ies la pescuit unde pot avea surpriza de a prinde rapitori.

     

    Spor la pescuit !

     

  • Articole similare