• Cum sa-ti petreci timpul liber intr-un mod activ

    Situatia pandemica ne-a facut pe multi sa evitam salile de sport si antrenamentele in interior. Cu toate acestea, nevoia de miscare in timpul liber a ramas la fel de mare. Iata ce poti face in materie de miscare si petrecere a timpului liber pentru a-ti creste tonusul organismului:

     

    Mergi pe jos. Mersul pe jos, mai ales daca este practicat zilnic si pe distante mai mari, antreneaza circulatia sangelui, intareste grupele mari de muschi, stimuleaza arderea caloriilor, si, mai presus de toate, nu costa nimic. In plus, elibereaza stresul, iti goleste mintea de probleme si te relaxeaza.

     

    Sari coarda in parc. Nu ai inca o coarda? E timpul sa-ti achizitionezi una! Este usor de tinut in geanta sau rucsac si o poti folosi de fiecare data cand ajungi intr-un parc. Daca locuiesti la curte, iti poti face chiar un program zilnic de sarituri. Saritul coardei este distractiv, consuma rapid calorii si iti intareste musculatura. Daca sari in timp ce asculti muzica va si mai relaxant, si mai distractiv.

     

    Fa plimbari lungi. Intalnirile cu prietenii nu trebuie sa se intample tot timpul la cafea, ceai sau bere intr-un restaurant. Iti poti invita prietenii la o plimbare lunga prin parc. In felul acesta, puteti vorbi cate-n luna si-n stele, facand miscare in acelasi timp.

     

    Fa miscare acasa. Chiar daca nu stii ce miscari sa faci in functie de grupele de muschi si partile corpului care trebuiesc lucrate, exista foarte multe aplicatii care iti arata miscarile si cu ajutorul carora iti poti creiona un program de exercitii. In acest fel, te poti bucura de intimitate casei tale, facand in acelasi timp sport.

     

    Inoata. Inotul este o activitate care antreneaza intregul organism, cu efecte extraodinare asupra muschilor, pozitiei coroului, dar si asupra mintii.

  • Articole similare