Iti doresti o schimbare im meniul de aperitive, de gustari, sau chiar pentru mesele principale? Iata o reteta de fajitas de pui, usor de preparat, care te va cuceri de la bun inceput.
Ingrediente 6 tortillas de faina (gasesti in magazinele cora)
2 piepti de pui, taiat in fasii
2 catei de usturoi, tocati marunt
½ lingurita de chimen macinat
1 lingurita pudra de ardei iute
1 lime, numai sucul
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa rosie, feliata subtire
2 ardei, de preferinta de culori diferite, feliati subtire
sare si piper negru proaspat macinat
Garnituri optionale
1 avocado, decojit, cu miezul facut piure
o mana de salata iceberg maruntita
o mana de coriandru proaspat sos salsa
smantana
branza cheddar rasa
Preparare
ÃŽncalziti cuptorul la 120C. ÃŽnfasurati tortilla in folie de bucatarie, puneti-o pe o tava de copt si incalziti-o in cuptor pana cand este gata de utilizare.
Puneti puiul intr-un castron impreuna cu usturoiul, chimenul, pudra de ardei iute si sucul de lamaie. Condimentati cu sare si piper. Frecati condimentele pe carnea de pui, astfel incat sa o patrunda bine. Se lasa deoparte sa se marineze timp de 5 minute.
ÃŽncalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie la foc mare. Adaugati fasiile de pui si gatiti-le timp de 5 minute, pana cand sunt fierte si usor rumenite.
Adaugati cealalta lingura de ulei in tigaie, adaugati ceapa si ardeii si prajiti timp de 5 minute, sau pana cand este aproape moale. Mariti focul pana cand legumele se rumenesc usor pe margini.
Pentru a asambla fajitele, acoperiti tortilla incalzita cu amestecul de pui si legume. Completati cu toppingurile alese.