• 5 destinatii de vacanta pentru luna august

    5 destinatii de vacanta pentru luna august
    Inca nu te-ai hotarat ce destinatie de vacanta sa alegi pentru sfarsit de august? Iata 5 de locuri superbe din Romania care sa te inspire:

    Statiunea Borsa din sudul Maramuresului este situata la o altitudine de 850 m in Muntii Rodnei si desi este o zona cu conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna, o excursie in luna august iti va da posibilitatea sa faci drumetii, sa descoperi obiective turistice mai putin cunoscute si sa te bucuri de aerul curat de munte. Statiunea se afla chiar intre Parcul Natural din Muntii Maramures si Parcul National din Muntii Rodnei, asa ca ai de unde alege suficiente trasee pentru drumetii pe timpul verii. De exemplu, poti face o excursie de o ora si jumatate pana la Cascada Cailor sau te poti aventura spre Rezervatia Pietrosu Rodnei, unde te asteapta un peisaj salbatic incredibil de frumos. 

    Lacul Tarnita este un lac de acumulare aflat la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Ce poti face aici? Te poti plimba cu barca pe lac, poti practica ski nautic sau poti merge insotit de localnici la pescuit. Este un loc foarte popular printre clujeni, iar posibilitatile de cazare s-au inmultit considerabil in ultimii ani. 

    Viscri nu mai este o destinatie necunoscuta, iar turistii vin in numar din ce in ce mai mare in fiecare an in mica localitate din Transilvania. Cu toate acestea, cei peste 15.000 de turisti care vin anual, nu au alterat frumusetea locului si a traditiilor pastrate din generatie in generatie. Odata ajuns in Viscri, te cazezi intr-o casa traditional saseasca si te lasi fermecat de linistea si de simplitatea oamenilor. 

    Lacul Colibita, situat 900m in Muntii Calimani, la aproximativ o ora de Bistrita, este un loc perfect pentru drumetii montane si pentru pescuit. Mai mult, turistii pot inota in lac si pot practica diverse sporturi nautice. Peisajul natural special si un pic de miscare in aer liber te vor face sa nu regreti ca ai ales aceasta destinatie si nu litoralul romanesc. :) 

    Stantul Gheorghe, un sat pitoresc de pescari din Delta Dunarii este pentru multi alegerea ideala de destinatie de vacanta din fiecare an. Daca nu iti place aglomeratia de pe litoral, aici, in locul unde Dunarea se varsa in Marea Neagra, vei gasi o plaja salbatica cu un nisip incredibil de fin si cu o apa limpede si, de cele mai multe ori, fara alge. In plus, de acolo poti merge in excursii de o zi cu barca la Letea sau la Mila 23.
  • Articole similare