• Te plictisesti in timp ce faci sport? Exista solutii!

    Te plictisesti in timp ce faci sport? Exista solutii!

    Efectele benefice ale activitatii fizice reprezinta motivul pentru care tot mai multi dintre noi ne ambitionam sa facem miscare, cat de des putem. Atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al aspectului general al corpului nostru, a practica un sport reprezinta una dintre cele mai bune decizii pe care le putem lua.

    Exista, insa, si momente in care avem nevoie de ceva mai multa mobilizare pentru a incepe si a duce la bun sfarsit o sesiune de activitate fizica. La fel ca orice alt lucru pe care il facem in mod repetitiv, si sportul aduce momente de blazare sau, de ce sa nu o spunem mai abrupt, chiar de plictiseala. Adaptarea la rutina este una dintre cele mai importante provocari pe care activitatea fizica pe termen lung le aduce in viata noastra. Mai ales daca sportul pe care il practici este de tipul jogging, ciclism sau miscare pe stepper, momentele 
    de plictiseala sunt destul de normale si frecvente. Iata cum poti sa le depasesti:

    • Daca sesiunile de antrenament se desfasoara in intimitatea casei tale, le poti asocia cu o alta activitate care iti face placere: asculta muzica preferata, priveste un serial (cu conditia sa ramai concentrata si la miscarile tale, pentru a nu risca accidente), urmareste un buletin de stiri sau da play la un audiobook. Timpul va trece mai usor, iar senzatia de plictiseala va fi mai greu sa apara.

    • Pentru o tura de alergare in parc sau pe pista de atletism a unui stadion, raspunsul cel mai la indemana este muzica. Inainte de a pleca de acasa, descarca o aplicatie cu cat mai multe genuri muzicale si cu artistii tai favoriti si, daca ai timp, pregateste-ti un playlist cu piesele tale preferate. Combinatia muzica-miscare iti va oferi un plus de energie. 

    • O alta varianta pentru sportul in aer liber este sa te bucuri de peisaj si sa observi cat mai multe lucruri in jurul tau. De exemplu, o tura de jogging in parc te poate ajuta sa te informezi despre tendintele vestimentare ale sezonului, sa admiri vegetatia caracteristica anotimpului si sa observi alte modalitati de a face miscare, practicate de cei din jur. 

    • La sala de sport, foloseste aparatele care au incorporate device-uri multimedia. Iti vor tine mintea ocupata si nici nu vei baga de seama cand ai ars cateva sute de calorii.

  • Articole similare