• Echitatia, sportul nobil care iti va schimba ritmul

    Echitatia, sportul nobil care iti va schimba ritmul

    Daca esti pasionata de sport, insa te-ai plictisit de sala sau de alergat si ti-ai dori sa incerci ceva nou, poate e momentul sa faci cunostinta cu echitatia. Practicata de sute de ani si devenita activitatea fizica preferata de aristocrati, ea incepe sa se dezvolte si in tara noastra. Din ce in ce mai multe cluburi cu acest profil isi fac aparitia, iar o vizita la oricare dintre ele te va aduce aproape de lumea minunata a calariei. Cu atat mai mult daca iubesti animalele, echitatia este sportul care te va cuceri imediat. In ceea ce priveste beneficiile sale pentru aspectul tau fizic, ne bucuram sa iti spunem ca acestea sunt numeroase si importante.

    Este unul dintre sporturile care consuma foarte multa energie. O ora de echitatie in ritm moderat va arde pana la 600 de calorii.

    Este extrem de eficienta pentru dezvoltarea musculaturii, in special cea a picioarelor, a abddomenului si a spatelui. Corpul tau va fi mai tonifiat, iar efectele vor fi vizibile  dupa doar cateva antrenamente.

    Articulatiile sunt si ele ajutate sa revina intr-o forma mai buna, chiar daca sunt deja afectate de diverse boli care apar odata cu inaintarea in varsta.

    ● Faptul ca este o activitate desfasurata in aer liber si cu o intensitate destul de mare va contribui la oxigenarea mai buna a sangelui.

    In cazul in care suferi de dureri de spate, vei constata ca acestea se vor ameliora cu fiecare sedinta de echitatie la care participi.

    ● Daca este inceputa la varste fragede, va contribui mult la dezvoltarea armonioasa a copiilor si ii va ajuta sa isi creeze si sa isi mentina o postura perfecta. De asemenea, le va crea o legatura puternica si un atasament fata de animale, ajutandu-i sa inteleaga mai multe despre legatura profunda dintre om si natura.

    ● Este una dintre activitatile fizice foarte benefice si pentru dezvoltarea puterii de concentrare. Trupul si mintea ta vor functiona impreuna, pentru a reusi sa conduci calul si sa executi miscari specifice, de exemplu trecerea peste diverse obstacole.
  • Articole similare