• La ce e bun bicarbonatul de sodiu

    La ce e bun bicarbonatul de sodiu

    Nu e bun doar in bucatarie, pentru diverse preparate culinare. Bicarbonatul de sodiu are multe alte intrebuintari utile la casa omului. Mai jos, cateva dintre cele mai interesante.

    Amelioreaza arsurile provocate de expunerea indelungata la soare, dar si muscaturile de insecte. Amesteca bicarbonat de sodiu cu putina apa pana obtii o pasta si apoi aplica pe piele, in locul afectat. 

    Cand faci bai calde la picioare, amesteca in apa si 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Solutia ajuta la relaxarea picioarelor obosite si inmoaie pielea in zonele ingrosate sau crapate. 

    • Tot intr-un amestec cu apa – o lingurita de bicarbonat de sodiu la o cana de apa – inlatura usor grasimea si reziduurile depuse pe pieptene sau pe peria de par.

    • Pe acelasi principiu, pune bicarbonat de sodiu si in galeata cu mop atunci cand speli podelele, fie ca sunt din gresie, lemn, mozaic sau linoleum

    • De asemenea, cuptorul cu microunde se curata bine cu un burete imbibat in solutie de apa cu bicarbonat de sodiu. La fel si cafetiera. Iar argintaria se lustruieste tot cu acest praf alb. 

    • S-a infundat chiuveta la baie sau la bucatarie? Solutiile chimice din magazin pot fi inlocuite cu solutia preparata in casa cu otet si bicarbonat de sodiu.  

    Florile se mentin proaspete mai mult timp in vaza daca adaugi o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa.

    Te-au invadat furnicile in bucatarie sau in baie? Un amestec de bicarbonat de sodiu si sare, in parti egale, le tine la distanta. Presara compozitia obtinuta in locurile in care se aduna cele mai multe furnici. 

    O ceasca cu bicarbonat de sodiu lasata in frigider mai multe saptamani va elimina mirosurile neplacute. Bicarbonatul de sodiu le absoarbe si le retine. 

    Jucariile de plus si tapiseriile se curata tot cu bicarbonat de sodiu
  • Articole similare