• Noul an scolar, ocazia perfecta sa ”reinventezi” pachetelul

    Noul an scolar, ocazia perfecta sa ”reinventezi” pachetelul

    Vacanta mare se pregateste sa ne spuna ”la revedere”, iar pregatirile pentru intoarcerea la scoala deja au inceput. Rechizite, haine si accesorii, echipamentul pentru orele de educatie fizica, toate se afla deja pe lista cu lucruri pe care parintii trebuie sa le asigure pentru noul an scolar. Grija pachetelului din pauza mare se afla si ea, la loc de cinste pe agenda cu prioritati. Daca micutul tau da semne ca ar dori ceva mai multa diversitate sau daca chiar tu simti nevoia sa iti exersezi mai mult inventivitatea si maiestria culinara, iata cateva idei care te vor ajuta sa ii oferi, in fiecare zi, o gustare sanatoasa, nutritiva si care va rezista cu brio la transport si la cele cateva ore care preced pauza mare.

    In locul clasicului sandwich, poti introduce rulouri din carne de curcan, cu branza cheddar, completate de cateva fructe sau un iaurt de baut.

    • Daca ai un copil care apreciaza gusturile exotice, se va bucura sa gaseasca in pachetel cateva tartine cu lipie si hummus. La desert, poti alege struguri sau cu portocale feliate.

    Ouale fierte sunt, deja, prezente in preferintele multor mamici preocupate de alimentatia sanatoasa a copiilor. Le poti pastra cu incredere in meniul de scoala, insa le poti combina inventiv cu baby-carrots si cu cativa covrigei.

    Pastele sunt, de obicei, rezervate meselor in familie, pentru ca sosul lor nu este tocmai usor de transportat? Este momentul sa le introduci si in pachetelul copilului, sub forma unei salate in care combini pastele fierte cu sunca taiata marunt, castraveti proaspeti, si ardei gras. Poti adauga chiar si putin sos, intr-o caserola mica, inchisa ermetic.

    Branza era, pana acum, un aliment pe care il foloseai mai degraba la sandwichuri? O poti reinventa: cateva cubulete de branza cheddar sau chiar de telemea se vor potrivi perfect cu biscuiti sarati si reprezinta o gustare delicioasa si hranitoare.

    • Pentru desert, fructele proaspete reprezinta o varianta foarte buna, pentru ca sunt sanatoase si ii vor furniza copilului energia necesara pentru intreaga zi de scoala. Poti sa abordezi, insa, si alte variante decat eternul mar: fructe de padure, mango, mandarine sau chiar pepene taiat cubulete.
  • Articole similare