• Micile detalii fac marea diferenta

    Micile detalii fac marea diferenta
    Fiecare casa are farmecul ei, nu conteaza cat de spatioasa este, daca o armata de designeri a muncit la amenajarea ei sau, dimpotriva, fiecare membru al familiei si-a lasat amprenta pe ici, pe colo, astfel incat casa sa fie acasa. Iar farmecul acesta e dat de micile detalii, de acele lucruri care par puse la intamplare intr-o locuinta si care, odata descoperite, fac marea diferenta dintre o casa banala si o casa cu personalitate. 

    Nu sunt reguli stricte pentru cum sa alegi micile decoratiuni, cum sa aranjezi mobila sau ce sa pui pe peretele gol din sufragerie. Dar, totusi, exista o regula general valabila: aceea a bunului gust. Pe scurt: nu inghesuim tot ce ne cade in mana intr-un singur loc. Altfel, fiecare isi urmeaza instinctul, pasiunile si inclinatia spre frumos atunci cand vrea sa-si decoreze casa. 

    Micile detalii fac marea diferenta


    Scotocind Internetul, am gasit cateva idei interesante si simplu de pus in practica. Cum ar fi, de exemplu, decorarea semineului pe timp de vara. Fie il umpli cu lemne, aranjate in asa fel incat sa creezi un model, fie asezi in nisa lumanari de diverse forme pe care, intr-o seara speciala, le si aprinzi. 

    De mare efect sunt ghivecele cu plante «aruncate» printre cartile din biblioteca. Schimba cu totul peisajul, cu conditia ca peretele pe care se afla biblioteca sa fie scaldat in lumina. Daca nu vrei ca plantele se moara dupa cateva zile. Alege un tablou decorativ cu mesaj si agata-l deasupra patului din dormitor! Pentru cei care nu-si doresc un living clasic, cu mobila din lemn masiv, pot merge pe varianta unui spatiu deschis intalnirilor cu prietenii. In loc de masa de dining, pune o masa joasa, iar scaunele inlocuieste-le cu perne moi sau taburete din sfoara. 

    Uita de corpurile traditionale de iluminat si creeaza un efect interesant cu instalatii electrice montate in diverse locuri din casa. Un loc de unde lumina se imprastie interesant: dedesubtul etajerelor. Cele mai multe instalatii functioneaza si cu baterii, deci nu e nevoie sa ai aproape o priza de alimentare. 

    Iar pentru un decor original de bucatarie, transforma tavanul in suport pentru cratite si tigai pe care nu le mai folosesti si pentru cateva ghivece cu plante agatatoare. Cand vei intra in bucatarie vei avea senzatia ca esti intr-o gradina. Plantele curgatoare din tavan sunt o solutie si pentru sufrageriile inalte, in care barnele groase folosite la constructia casei sunt inca la vedere. Sunt un suport bun si rezistent pentru atarnat ghivece.

  • Articole similare