• Cum planificam o vacanta cu rulota

    Cum planificam o vacanta cu rulota

    O vacanta reusita nu inseamna doar cazare la hoteluri de patru-cinci stele sau all inclusive intr-o statiune renumita, la mare sau la munte. Pentru cei cu dor de duca si de colindat, dar care nu pot umbla zile la rand cu cortul in spate, recomandam vacanta cu rulota. E nevoie de putina planificare, dar nimic atat de complicat incat sa te descurajeze. 

    In primul rand trebuie sa te decizi ce firma alegi pentru a inchiria rulota, in functie de dotarile pe care le doresti si, evident, de pret. Aici e nevoie de o precizare: nu e deloc rentabil sa inchiriezi o rulota doar pentru un weekend. Consumul de combustibil si taxele de parcare in campinguri speciale vor fi mai mari decat o cazare traditionala la hotel sau la pensiune. Daca nu ai o masina destul de puternica pentru a remorca o rulota, atunci cauta rulote compacte. Sunt ceva mai scumpe, dar ai totul intr-un sigur vehicul. 

    Decide destinatia de vacanta! Nu poate fi orice loc, oriunde te duce gandul. Trebuie sa fie o zona in care sunt amenajate campinguri pentru rulote. Sa nu te gandesti ca poti parca si innopta pur si simplu pe marginea strazii, intr-o parcare oarecare, langa o plaja sau pe un drum mai laturalnic. Rulota e un vehicul care ofera confort, dar care trebuie conectata la niste facilitati, cum ar fi cele de evacuare a grupului sanitar. In plus, daca lasi rulota intr-un loc nepermis pentru parcarea unui astfel de vehicul, te poti trezi cu o amenda destul de mare. Din fericire, si in Romania au inceput sa fie amenajate tot mai multe astfel de locuri pentru rulote. Iar daca pleci in Europa, problema e ca si rezolvata. Gasesti foarte usor loc pentru rulota, fie ca vrei sa stai undeva mai izolat sau, dimpotriva, in inima unei zone turistice. Si aici e nevoie de o precizare: in strainatate, in sezonul estival, campingurile sunt foarte cautate si de cele mai multe ori e nevoie de rezervare prealabila pentru a avea asigurat un loc. Daca ajungi la poarta campingului si e plin, nu te va primi nimeni inauntru, pentru ca parcelele sunt bine delimitate, iar rulotele nu pot fi parcate oriunde, oricum. 

    Fiecare turist trebuie sa se bucure de spatiu si putina intimitate, chiar daca nu sta la hotel.  
    Ce pui in bagaj? O rulota are cam tot ce-i trebuie in mica sa bucatarie, inclusiv un mini-frigider si asternuturi pentru pat. Deci, pune in bagaj cam tot aceleasi lucruri pe care le-ai pune daca te-ai caza la hotel. Avantajul rulotei e ca poate cara mai mult de doua-trei valize, deci poti lua mai multe carti, laptopul, un mini-radio sau o boxa portabila si poate chiar un ventilator portabil, pentru zile si nopti caniculare. E folositoare o lanterna, dar si o trusa de scule si o alta de prim ajutor, mai ales daca te opresti in zone mai izolate, aflate la mare distanta de un magazin sau de o farmacie. Evident, nu uita de proviziile de apa si alimente, daca stai mai mult intr-un astfel de loc. Oricum, daca iti lipseste ceva sau nu-ti place locul in care ai ajuns, porneste rulota si pleaca mai departe. Vacanta continua!

  • Articole similare