• Cum sa pastrezi ordinea in casa cat mai mult timp

    Cum sa pastrezi ordinea in casa cat mai mult timp
    O casa curata si ingrijita este un lucru pe care oricine si-l doreste, insa nu intotdeauan stim exact cum se poate realiza. De fiecare data cand petrecem ore intregi din weekend pentru a face ordine, ne promitem ca nu vom mai neglija spatiul in care traim si ca vom fi mult mai atenti pentru a pastra curatenia mai multa vreme. Si, totusi, aproape de fiecare data constatam ca promisiunea a fost valabila doar cateva zile, pentru ca, apoi, casa arata, iarasi, ca si cum nimeni nu si-ar fi petrecut o zi intreaga dereticand-o. Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa mentii aspectul ingrijit al locuintei tale pentru mai mult timp, cu conditia sa le respecti cu mai multa disciplina:

    Fa-ti patul in fiecare zi si, daca ai copii, invata-i si pe ei sa faca la fel. Este unul dintre acele lucruri mici, dar extrem de importante atunci cand vine vorba despre o casa care sa arate ingrijit. Oricat de ordonata ar fi in restul camerelor, un dormitor neglijent strica toata impresia si, mai mult, ne ”inseamna” sa fim mai putin atenti cu aspectul general si in restul locuintei.

    Respecta regula de aur care spune ca, daca iei un obiect, e obligatoriu sa il asezi la loc imediat ce ai terminat treaba cu el. Este cu adevarat un lucru foarte important si este trucul gospodinelor care reusesc sa isi mentina casa in ordine.

    In loc sa programezi o zi intreaga pentru curatenie, incearca sa faci cate ceva in fiecare zi. Nu ti se va mai parea la fel de istovitor si nu vei avea impresia ca pierzi o multime de timp cu activitatile domestice. Inclusiv curatenia generala poate fi programata pe astfel de etape: intr-o zi speli perdelele, in alta cureti covoarele, in a treia zi faci ordine in dulapul de haine. Efortul nu ti se va mai parea atat de mare si iti va ramane timp si pentru tine.

    Lucrurile pe care trebuie sa le faci zilnic pentru a pastra aspectul general de ordine in casa sunt doar doua: sterge praful de pe rafturi si spala vasele din chiuveta. Chiar daca pot parea lipsite de importanta, rezultatul lor te va face sa te bucuri mai mult de casa ta si de timpul pe care il petreci in ea.
  • Articole similare