• Cum sa iti pastrezi bronzul cat mai mult timp

    Cum sa iti pastrezi bronzul cat mai mult timp

    Tocmai ce te-ai intors din vacanta. A fost minunat si zilele petrecute pe plaja citind te-au ajutat sa iti incarci bateriile. Te uiti in oglinda si vezi o persoana relaxata, cu o piele superba, bronzata si stralucitoare. Iti place de tine in varianta aceasta “de vacanta” si ai vrea sa stii ce poti sa faci sa iti pastrezi look-ul fresh de vara cat mai mult timp? Iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa iti mentii bronzul cat mai mult timp dupa reintoarcerea din concediu:


    1. Hidrateaza-te!
    Cheia pentru un bronz care sa dureze mult dupa ce te intorci din vacanta? Hidratarea! Foloseste crema de zi si de noapte pentru a impiedica efectele nocive asupra pielii in urma expunerii la soare. 

    2. Nu face dus cu apa calda!
    Baile fierbinti deshidrateaza pielea si sporeste posibilitatea de decojire. Apeleaza la dusuri cu apa calduta si foloseste un gel de dus crema sau ulei.

    3. Beta-caroten
    Diverse studii au aratat ca o dieta bogata in beta-caroten (un tip de pigment rosu-portocaliu) poate da stralucire pielii. Cele mai bune surse naturale de beta- caroten sunt cartofii dulci, caisele, mango, pepene galben, dar mai ales morcovii. Asigura-te ca integrezi in dieta aceste fructe si legume si bucura-te de pielea ta bronzata si sanatoasa cat mai mult timp! 

    4. Bea cat mai multa apa!  
    Sfatul cel mai des intalnit vara: bea cat mai multa apa! Cercetatorii cred ca apa ajuta la prelungirea vietii celulelor pielii, iar dupa expunerea la soare, pielea ta, ca de altfel intregul tau organism, se simte deshidratat.

    5. Exfoliere
    Nu te teme de exfoliere! O multime de oameni cred ca exfolierea  face ca bronzul sa dispara mai repede, dar este total neadevarat! Folosind un scrub bland la fiecare doua zile, vei indeparta celulele moarte de la nivelul pielii si vei scoate la iveala o piele bronzata, stralucitoare si luminoasa. 

  • Articole similare