• Cum sa prelungesti ”viata” parului vopsit

    Cum sa prelungesti ”viata” parului vopsit

    Tentatia de a-si schimba culoarea naturala a parului este adesea intalnita, la foarte multe femei. Fie din curiozitate, fie pentru a fi in pas cu moda, fie pentru ca sunt convinse ca le sta mai bine cu o alta culoare decat cea naturala, acestea apeleaza la vopseaua de par. Daca esti una dintre acestea, atunci probabil ai observat ca, indiferent cat de buna ar fi marca pe care o folosesti, aceasta are tendinta de a-si pierde din stralucire si pana si cele mai vibrante nuante incep sa sa estompeze dupa cateva saptamani. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi mai mult timp aspectul spectaculos al podoabei capilare, asa cum arata ea imediat dupa ce ai iesit din coafor.


    • In primul rand, protejeaza-ti parul impotriva soarelui. Acesta il deshidrateaza si ii afecteaza stralucirea. Foloseste produse de ingrijire cat mai hidratante si, eventual, apeleaza si la cele cu factor de protectie solara.

    Daca ai ales o nuanta de blond, exista riscul aparitiei unor tonuri galbene, pe care nu ti le-ai dorit. De aceea, foloseste un sampon special conceput pentru culoarea pe care ai ales-o.

    • Ca a venit vorba de sampon, fii atenta daca acela pe care il utilizezi in mod obisnuit contine sulfati. Aceste elemente chimice sunt folosite adeseori de producatorii de cosmetice pentru par, pentru ca ajuta la curatare si la indepartarea excesului de sebum. Pe de alta parte, sulfatii au capacitatea de a schimba nuanta unui par vopsit. Din acest motiv, orienteaza-te catre un sampon care contine aceste substante in doze cat mai mici sau chiar nu le are deloc in compozitie.

    Atunci cand iti speli parul, incearca sa pastrezi temperatura apei cat mai scazuta. Apa fierbinte degradeaza firul de par, in timp ce apa rece ajuta la ”sigilarea” firului de par si pastreaza culoarea intacta.

    Evita folosirea instrumentelor de coafat care folosesc caldura, mai ales in prima saptamana dupa vopsire. Lasa, asadar, in cutie placa de intins parul sau bigudiurile electrice, pentru ca vor estompa frumusetea culorii pe care ai ales-o.

  • Articole similare