• Tratamente pentru intarirea unghiilor

    Tratamente pentru intarirea unghiilor
    Unghiile tale se exfoliaza, sunt foarte fragile si se rup foarte repede? Este probabil ca acest lucru sa se intample din cauza deshidratarii, dar exista si multe alte cauze care pot afecta sanatatea unghiilor. Bolile, precum psoriazisul sau dermatita, manichiura semipermanenta aplicata mult prea des - destul de invaziv este si procesul de inlaturare a ojei semipermanente - sau chiar o alimentatie incorecta. 

    Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa-ti mentii unghiile sanatoase si frumoase:

    1. Alterneaza perioadele in care optezi pentru manichiura semipermanenta cu perioade de pauza de cateva saptamani. Este timpul necesar ca unghia sa respire si sa se refaca dupa ce ai folosit substante destul de puternice care i-au afectat culoarea si rezistenta. In acest timp de pauza foloseste creme si tratamente speciale de ingrijire care te vor ajuta sa iti refaci unghiile.

    2. Un alt sfat foarte usor de urmat: alege cu grija pilele pe care le folosesti atunci cand iti ingrijesti unghiile acasa. Nu trebuie sa fie foarte abrasive sau foarte dure. 

    3. Solutia cu care dizolvi oja de pe unghii, binecunoscuta acetona, nu este foarte indicata pentru ca distruge suprafata unghiei.

    4. Pentru intarirea unghiilor aplica o data pe saptamana o combinatie de uleiuri - cocos, argan sau masline - combinat cu ulei de ceai verde sau cu un ulei bogat in vitamina E. 

    5. Foloseste un supliment alimentar care contine toate vitaminele (A, B, C, D, E), dar si acid folic, zinc, fier si calciu. Astfel de suplimente nu sunt benefice numai pentru unghii, ci si pentru piele si corp.
  • Articole similare