• Ai grija de tine si in timpul sarcinii

    Ai grija de tine si in timpul sarcinii
    Ai aflat ca urmeaza sa aduci pe lume un bebelus? Felicitarile noastre! Cu siguranta ca radiezi de fericirie si, chiar daca graviditatea vine si cu zile mai complicate, cei din jur iti spun ca niciodata nu ai fost mai frumoasa! 

    Sarcina reprezinta pentru orice femeie o perioada a schimbarii, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Vei primi o multime de sfaturi de la cei din jur, unele mai realiste, altele mai putin. Vei cauta si tu cat mai multe informatii si este perfect normal sa faci asta. Cea mai mare parte a atentiei tale se va concentra asupra copilului si vei face tot ce iti sta in putere pentru ca el sa se dezvolte sanatos si armonios. Insa lucrul pe care nu trebuie sa il uiti este ca, in tot acest timp, mai este o persoana de care trebuie sa ai grija: tu insati. Starea ta de bine este si ea foarte importanta, tocmai pentru ca micutul tau are nevoie de o mamica sanatoasa si fericita. Sa ai grija de cel mic nu inseamna sa te neglijezi pe tine. De aceea, te sfatuim sa nu renunti la acele lucruri care ti-au facut mereu placere, in masura in care acestea sunt compatibile cu sarcina. Iar daca acestea nu sunt recomandate in aceasta perioada, poti incerca sa le adaptezi.

    Daca ai fost dintotdeauna o fire activa, continua sa fii asa, si de acum incolo, dupa ce medicul care te supravegheaza iti spune ca acest lucru nu il afecteaza pe copil. Desigur, daca inainte de a ramane insarcinata erai, de exemplu, pasionata de alpinism, e timpul sa iei o pauza de la aceasta activitate. Insa poti sa iti pastrezi pasiunea pentru sport, sub forma exercitiilor prenatale sau a plimbarilor in natura.

    Daca ai fost dintotdeauna o fire cocheta, nu exista niciun motiv sa nu ramai la fel si de acum incolo. O tunsoare noua, un machiaj realizat cu arta si rabdare iti vor da o stare de spirit mai buna, in zilele mai complicate

    Iar daca hobby-ul tău este moda, nu te speria de gandul ca  ”uniforma” de femeie gravida inseamna rochii fara forma sau salopetele care erau ”obligatorii” in urma cu 30 de ani. Mergi in magazine si reinnoieste-ti garderoba cu rochii frumoase, croite special pentru femeile insarcinate, bluze confortabile si colorate sau jeansi adaptati schimbarilor firesti prin care trece corpul tau. 

    Ai grija de tine si in timpul sarcinii 


    In final, oricare ar fi lucrurile care iti aduc bucurie, pastreaza macar o parte din ele si adapteaza-le acestor luni. Sarcina este o perioada a bucuriei si a experientelor noi, nu a renuntarilor!
  • Articole similare