• Pro si contra procedurilor de albire a dintilor

  Pro si contra procedurilor de albire a dintilor

  Zambet fermecator fara dinti sanatosi si albi nu se poate. De aceea, vizitele regulate la medicul stomatolog sunt obligatorii. Totusi, nu mereu dintii sunt atat de albi pe cat ne-am dori. Alimentele, bauturile, tutunul afecteaza smaltul dintilor si, deci, albul stralucitor pe care vrem sa-l pastram. Solutii de albire sunt destule, singura problema ramane alegerea celei mai bune. Cu cat stii mai multe despre fiecare procedura in parte, cu atat vei putea alege mai bine, in cunostinta de cauza. Iata cateva optiuni de albire a dintilor acasa, cu comentarii pro si contra.

  Apa de gura cu efect de albire a dintilor – o solutie lichida care se foloseste de doua ori pe zi, dupa perierea dintilor. Se clateste intreaga gura timp de un minut. Avantaje: e usor de folosit si nu presupune o procedura de durata. Nu afecteaza smaltul dintilor si contribuie la mentinerea unei respiratii proaspete. Dezavantaje: nu e cea mai eficienta metoda, avand in vedere ca lichidul intra destul de putin in contact cu dintii. Deci, e nevoie si de trei luni pentru a vedea primele efecte de albire. In plus, solutia nu prea da randament in cazul celor cu dantura foarte ingalbenita. Tot la capitolul minusuri: din cauza continutului ridicat de alcool, poate provoca iritarea mucoasei bucale dupa o folosire indelungata.

  Benzile de albire contin o substanta de albire. Se aplica pe dinti si se indeparteaza dupa o jumatate de ora. Trebuie folosite zilnic timp de macar doua saptamani. Avantaje: nu este un tratament prea scump. Benzile pentru doua saptamani te pot costa pana la 200 de lei, in functie de marca. Se gasesc in farmacii sau magazine de profil. Contin o cantitate redusa de agent de albire, deci sunt potrivite pentru cei cu gingii sensibile. Dezavantaje: benzile albesc doar locul pe care sunt lipite, deci zonele de margine, putin rotunjite vor pastra culoarea initiala. De asemenea, sunt recomandate pentru cei care nu au o coloratura foarte pronuntata.

  Kitul de albire contine un dispozitiv ce poate imbraca coroana dentara, un gel de albire si o mini-lampa cu rol de accelerare a procedurii. Lampa este atasata la dispozitivul in care se pune gel si care apoi se aplica pe dinti. Trebuie purtat o ora pe zi, timp de cel putin o saptamana. Avantaje: albeste dintii cu pana la 10 nuante dupa 7-12 aplicari consecutive. Este mai ieftin decat un tratament de albire la stomatolog. Dezavantaje: in fiecare zi a tratamentului trebuie sa ai la dispozitie o ora pentru a purta dispozitivul. Cele 10 nuante de albire nu se obtin in cazul unor dinti foarte patati si colorati. Nu toate chiturile de acest fel sunt la fel de eficiente. Depinde de marca si ar fi util sa citesti si recomandarile celor care le-au mai folosit. 

 • Articole similare