• Cum sa ai grija de masina ta

    Cum sa ai grija de masina ta

    Ne poarta pe drumurile zilnice, asteapta impreuna cu noi rabdatori in trafic, ne insoteste de multe ori in vacanta. Masina este nelipsita din viata noastra si reprezinta un adevarat partener in provocarile de zi cu zi. De aceea, merita atentia noastra. In plus, o masina bine intretinuta inseamna mai putine drumuri la mecanic, deci o cheltuiala mai mica din bugetul familiei. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai mai bine grija de ea.


    In primul rand, nu neglija verificarile obligatorii. Chiar daca ti se pare ca functioneaza impecabil, inspectia tehnica periodica nu este doar o formalitate legala, ci o modalitate de a te asigura ca automobilul nu are vreo problema. Nu o trata superficial, este pentru siguranta ta si a familiei tale sa o iei in serios.

    Oricat ar suna de banal, pastreaza-ti masina curata, in interior si in exterior. Sa calatoresti intr-un mediu igienic este un mod de a-ti proteja sanatatea. In ceea ce priveste exteriorul, tine cont de faptul ca vopseaua nu este doar un element estetic. Deteriorarea ei inseamna un risc mai mare de rugina pentru caroserie.

    Schimba la timp uleiul de motor. Chiar daca unii producatori de ulei dau asigurari ca o anume marca este mai durabila decat celelalte, este bine sa il schimbi la 8000-12000 de kilometri. 

    Filtrele de aer sunt alte consumabile care au nevoie sa fie inlocuite la timp. Este tot o chestiune care tine de sanatatea pasagerilor. Daca acestea acumuleaza prea multe impuritati, pot aparea bacterii in aerul din masina din cauza carora cei din masina risca sa dezvolte infectii respiratorii. 

    Cand vine vorba de mecanicul auto, cel mai bun sfat este sa gasesti unul priceput si cu care poti construi o relatie de lunga durata si de incredere. Odata ce l-ai gasit, renunta la experimente si improvizatii. Insa incearca sa te mentii cat mai informat in legatura cu automobilul tau. Citeste-i cu atentie specificatiile tehnice, invata ce inseamna cand se aprinde o anumita lumina de alerta pe bord, astfel incat sa poti sesiza la timp atunci cand ceva nu este in regula.

  • Articole similare