• Cum sa ai o casa mai organizata in 2023


     


    Sa ai o casa organizata nu este niciodata simplu, mai ales atunci cand in familie exista si copii mici. Cu toate acestea, o casa debarasata de lucruri inutile sau pur si simplu o casa mai bine organizata va arata mult mai bine, iar viata de zi cu zi va fi mult mai placuta. Daca ideea de a-ti pune casa la punct te sperie putin, iata cateva idei care te-ar putea ajuta:

     

    Primul pas in avea o casa mai organizata este de a scapa de toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Daca esti genul care considera ca orice obiect poate fi necesar sau de trebuinta la un moment dat, poti face selectia in functie de gradul de folosire al acelor lucruri. Spre exemplu, daca un obiect nu a mai fost folosit in ultimele sase luni de zile, atunci este cazul sa-l declarati ca inutil si, fie sa-l aruncati, fie sa-l donati, in cazul in care este intr-o conditie buna. Treceti prin fiecare camera si selectati aceste obiecte care nu va mai sunt de folos.

     

    Dupa ce acest prim pas a fost facut, treceti la activitatea de organizare propriu-zisa. Pentru aceasta, este util sa stabilesti un loc pentru fiecare categorie de obiecte. Foarte util in acest demers este de a achizitiona o serie de cosuri, cutii, cutiute sau rafturi. De asemenea, daca spatiul de depozitare la tine acasa este prea mic, ai putea lua in considerare spatii ignorate, precum cele de deasupra usilor.

     

    Un alt secret pentru o casa organizata este de a face un calendar de curatenie si de pus lucrurile in ordine. Astfel, macar o zi pe saptamana, casa va avea toata atentia ta.

     

    Organizarea unor spatii pentru activitati speciale, precum lectura sau joaca copiilor, este o alta modalitate prin care poti avea o casa mai organizata si mai predictibila. Astfel, in cazul in care vei decide sa aloci din spatiul livingului jocului copiilor, acest lucru te va conduce spre nevoia de a avea rafturi speciale dedicate jucariilor, sertare pentru odonarea pieselor de lego sau o masuta pentru activitati creative. In acest fel, livingul tau va fi mai organizat si mai usor de parcurs.

     

    In concluzie, o casa mai organizata inseamna o depozitare mai inteligenta si un efort permanent de indepartare a lucrurilor inutile.

  • Articole similare