Daca v-ati trezit
dupa sarbatori cu multi morcovi ramasi in frigider, o solutie este de a-i
transforma intr-o reteta delicioasa de tort. Tortul cu morcovi este un dulce pe
cat de rapid, pe atat de spectaculos si delicios. In plus, are in el toate
aromele iernii. Pentru o forma de tort de 20-23 de cm, aveti nevoie de:
Pentru blat
§ 250 g faina
§ 1 praf de copt
§ 1 vf bicarbonat de sodiu
§ Un praf de sare
§ 5 g scortisoara
§ 2 g nucsoara
§ 150 g zahar
§ 130 ml ulei de floarea soarelui
§ 100 ml lapte
§ 4 oua
§ 350 grame morcovi rasi
§ 150 g nuci tocate
Pentru
crema de branza
§ 500 g crema de branza
§ 300 g smantana pentru frisca
§ 150 g unt moale
§ 100 g zahar pudra
§ 2 lingurite extract de vanilie
Pentru realizarea
blatului se foloseste principiul ingrediente uscate/ingrediente umede. Intr-un
bol se amesteca ingredientele uscate – faina, praful de copt, bicarbonatul,
sarea, scortisoara si nucsoara. Intr-ul alt bol, se freaca ouale cu zaharul,
apoi se adauga uleiul si apoi laptele. Peste compozitia umeda se toarna
ingredintele uscate, iar la sfarsit se adauga morcovii rasi si nucile tocate.
Aluatul obtinut
se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la 180
grade Celsius pentru 35-40 de minute.
Blatul obtinut se
taie in 3 sau 4 parti, dupa ce acesta este bine racit.
Pentru realizarea
cremei de branza, toate ingredientele se amesteca intr-un bol cu mixerul pana
obtineti o crema pufoasa.
Pe un suport de
tort asambalati tortul prin alternarea blatului si a cremei,avand grija sa
pastrati o parte din crema de branza pentru a imbraca tortul la final.
Odata ce tortul a
fost imbracat in crema, dati-l la frigider pentru cateva ore. Pentru decor,
puteti folosi nuci sau nuci pecan pisate.
Pofta buna !