• Ponturi pentru primele lectii de patinaj pe gheata

     


     


    Patinajul pe gheata este unul dintre cele mai iubite sporturi de iarna. Multora dintre noi ne pla ce sa privim competitiile unde sportivii de performanta ne incanta cu dansurile lor gratioase si cu schemele acrobatice spectaculoase. Chiar daca, destul de probabil, nu vom ajunge la performantele lor, sa invatam sa patinam este o decizie cat se poate de inteleapta, pentru ca ne ofera sansa unei activitati fizice intense, dar si ocazia de a petrece timp de calitate singuri sau impreuna cu cei dragi.

    Iata cateva sfaturi utile, pe care ar trebui sa le urmezi inainte de primele lectii de patinaj

    1. Este important sa te imbraci corespunzator cand patinezi pe gheata. Poarta haine relaxate si confortabile, care sa fie practice pentru a te misca – niste pantaloni comozi si un pulover ar fi perfect. Alege sosete groase pe care sa le porti cu patinele. Nu uita de o pereche de manusi care sa iti tina de cald si sa iti protejeze mainile, in cazul in care vei cadea (ceea ce este destul de probabil, la primele lectii).

     

    2. Poarta patine de dimensiunea potrivita

     

    Patinele prea mari te expun riscului sa iti luxezi gleznele, iar daca patinele sunt prea mici, vei avea foarte repede dureri la degetele de la picioare, asa ca atunci cand ajungi la patinoar asigura-te ca alegi dimensiunea potrivita.

     

    3. Inchide-ti patinele corect

     

    La fel de important ca purtarea unor patine de dimensiunea potrivita este sa te asiguri ca sunt fixate corect. Vrei ca patinele tale sa fie confortabile si sigure; acest lucru te va ajuta sa ai stabilitate pe gheata.

     

    4. Nu te grabi

    Daca faci parte din categoria incepatorilor, cel mai bine este sa nu te astepti la prea multe de la tine imediat cand pasesti pentru prima data pe gheata. ÃŽncepe prin a te tine de parapetul lateral si a face pasi mici. Acest lucru te va ajuta sa te echilibrezi si sa te obisnuiestii cu senzatia de gheata sub patine.

     

    5. Respecta regulile patinoarului

     

    La fiecare patinoar exista intotdeauna o serie de reguli pe care vizitatorii trebuie sa le respecte pentru a evita accidentele. Nu privi aceste reguli ca pe niste constrangeri, ele exista pentru siguranta ta si a celorlalti patinatori.

  • Articole similare