• Mituri si adevaruri despre detox


    Detoxifierea organismului (numita, pe scurt, detox) a devenit una dintre cele mai populare metode folosite pentru intretinerea frumusetii. Cu timpul, aceasta procedura a ajuns sa nasca numeroase controverse. Publicatia cu profil medical WebMD explica miturile cele mai populare create in jurul detox, si identifica, in acelasi timp, si informatiile reale despre acest subiect. Iata cateva dintre ele:

     

         Dietele bazate pe detox pot crea dependenta- ADEVARAT. A ne priva de mancare sau a recurge la clisme ne poate da senzatii asemanatoare cu cele experimentate atunci cand fumam sau bem alcool. Din acest motiv, unii oameni le fac des pentru a avea din nou acele trairi.

          Daca recurgi frecvemt la diete bazate pe detox, iti poti face metabolismul mai activ- FALS. Dimpotriva. Dietele de detoxifiere sunt menite a fi pe termen scurt. Daca sunt prea frecvente, postul si purificarea va pot reseta metabolismul, astfel incat sa functioneze mai lent.

         Oamenii recurg la detox inca din perioada antichitatii- ADEVARAT. Este posibil ca metodele sa se fi schimbat, dar a scapa de toxinele corpului nostru nu este o idee noua. Multe religii folosesc postul ca o practica de „purificare”, de mii de ani. Și cu mult inainte de secolul al XX-lea, medicii foloseau in mod regulat lipitori, clisme si postul pentru a trata oamenii.

         Dietele bazate pe detox reduc cantitatea de grasime din corp- FALS. S-ar putea sa slabesti dintr-o detoxifiere, dar nu vei elimina si grasimea din organism. Detoxifierea scapa corpul de greutatea apei si de masa musculara. Este foarte probabil ca numarul de kilograme de pe cantar sa revina odata ce renunti la dieta.

         Daca renunti la alcool timp de o luna, vei scapa de toxinele din ficat- FALS. Sa stai departe de bautura timp de o luna nu este o modalitate de a detoxifia vreuna dintre partile corpului. Cu toate acestea, cercetarile arata ca o astfel de decizie poate avea un efect benefic: iti poate schimba atitudinea fata de alcool, astfel incat sa faci alegeri mai sanatoase pe viitor.

     

  • Articole similare