• Vrei ca animal de companie o pasare? Iata ce trebuie sa stii

    Chiar daca majoritatea cunostintelor tale au ca animal de companie un caine sau o pisica, nu e obligatoriu ca si tu sa ai aceleasi preferinte. Dimpotriva, atunci cand iti alegi micul prieten care te va insoti in locuinta ta, este preferabil sa alegi exact acea vietuitoare pe care crezi ca o vei indragi cu adevarat. Pasarile sunt si ele iubite de foarte multi oameni, asadar, daca si tie iti plac, nu mai ai niciun motiv sa eziti. Daca te preocupa felul in care o vei hrani si o vei ingriji, avem inca din start o veste buna: la cora Petshop vei gasi tot ce ai nevoie pentru alimentatia si intretinerea unor diferite tipuri de pasari de apartament: de la hrana completa pentru zburatoare mai mici sau mai mari, pana la ”rasfaturi” culinare si accesorii necesare acomodarii acestora in casa ta.

    Iata, de asemenea, cateva sfaturi care iti vor prinde bine:

    Pasarile sunt animale foarte inteligente si care pot fi chiar dresate. Te poti inspira din tutoriale de pe internet sau poti apela cu incredere la organizatii sau persoane care au experienta in dresaj. Odata antrenate, ele poti fi angrenate in tot felul de activitati. Te vei putea juca cu micul tau prieten, il vei putea scoate din colivie (desigur, cu mare atentie ca toate ferestrele casei sa fie inchise!) si ii vei putea oferi toata atentia de care are nevoie.

    Exista si pasari de dimensiuni mai mici, de exemplu canarii, care prefera sa nu fie scoase din colivie. Ele au, insa, la randul lor, nevoie de atentie si afectiune. Le vei putea manifesta vorbind cu ele sau oferindu-le mici accesorii de joaca, pe care le vor aprecia cu siguranta. Si pe acestea le gasesti, desigur, tot la cora Petshop.

    Hrana de calitate este un element esential pentru ca micul tau prieten inaripat sa se dezvolte sanatos. De aceea, este preferabil sa folosesti mancare speciala pentru tipul de pasare pe care il ai.

    Locul in care amplasezi colivia este, de asemenea, extrem de important. Aceasta ar trebui sa fie instalata intr-o zona a casei unde exista temperatura constanta si este ferita de lumina directa a soarelui. Asadar, nu iti recomandam sa montezi colivia in incaperi precum baia sau bucataria, unde temperatura oscileaza.


  • Articole similare