• Solutii simple pentru detox


     


    Ne-am bucurat de mesele imbelsugate si delicatesele specifice sarbatorilor de iarna si de toata atmosfera minunata a momentelor petrecute in familie sau cu prietenii. Chiar daca nu am exagerat, organismul nostru se resimte si are nevoie de o mica reimprospatare. Iata cateva sfaturi ale nutritionistilor care te vor ajuta sa ii oferi corpului tau detoxifierea de care are nevoie:

     

    Limiteaza cantitatile de alcool. Este si un moment prielnic sa faci acest lucru si sa ii dai organismului tau o pauza. Consumul prea mult de alcool reduce capacitatea ficatului de a-si indeplini functiile normale, cum ar fi detoxifierea.

     

    Este important sa te odihnesti bine. Obiectivul tau ar trebui sa dormi timp de 7-8 ore pe noapte. Somnul adecvat permite creierului sa se reorganizeze, sa se reincarce si sa elimine toxinele care se acumuleaza pe parcursul zilei.

     

    Bea mai multa apa. Pe langa numeroasele beneficii pe care le produce in corpul tau, apa permite sistemului de detoxifiere sa elimine deseurile din sange. ÃŽn plus, apa iti regleaza temperatura corpului, hidrateaza articulatiile, ajuta la digestie si la absorbtia nutrientilor si iti detoxifica organismul prin eliminarea toxinelor.

     

    Redu aportul de zahar si de alimente procesate. Consumul excesiv al acestora  este legat de boli cronice precum obezitatea si diabetul. Aceste afectiuni pot afecta organele importante pentru detoxifiere, cum ar fi ficatul si rinichii.

     

    Mananca alimente bogate in antioxidanti. Alimenteaza-ti corpul cu alimente bogate in antioxidanti dar si in vitamina A, vitamina C, vitamina E si seleniu. Alimente precum fructele de padure, fructele, nucile,  legumele, mirodeniile si bauturile precum o ceasca de cafea pe zi (sau ceaiul verde) au unele dintre cele mai mari cantitati de antioxidanti.

     

    Pastreaza-ti sistemul imunitar si de detoxifiere sanatos cu surse alimentare bogate in prebiotice. Alimente precum rosiile, anghinarea, bananele, sparanghelul, ceapa, usturoiul si ovazul iti vor mentine sistemul digestiv sanatos, ceea ce este important pentru detoxifierea adecvata si sanatatea sistemului tau imunitar.

  • Articole similare