• Obiective realiste, pe care le poti realiza in noul an

     




    Odata cu inceperea unui nou an, multi dintre noi ne gandim la ce am vrea sa realizam in urmatoarele 365 de zile. Cunoscute, mai nou, drept ”rezolutii” (un semi-barbarism lingvistic, acceptat, insa, mai ales in mediul online), dorintele fiecaruia dintre noi reprezinta o modalitate de a ne defini mai bine asteptarile de la cei din jur si, poate cel mai important, de la noi insine.

    Chiar daca stim ca, destul de probabil, nu vom reusi sa le realizam pe toate, ele ne ajuta, totusi, sa intelegem care ne sunt prioritatile si ce trebuie sa facem pentru ca acestea sa devina realitate. Este foarte important sa le fixam intr-o zona realista, pentru a ne motiva mai bine si pentru a ne feri de dezamagiri. Iata cateva obiective pe care ti le poti propune pentru 2023 si pe care chiar le poti atinge:

     

          Sa iti administrezi mai bine bugetul. Cu atat mai mult cu cat perioada economica pe care o traversam aduce destul de multe provocari, este momentul perfect sa incepi sa acorzi mai multa atentie finantelor tale. Schiteaza un buget aproximativ care functioneaza pentru tine si realizeaza un plan care sa te ajute sa il respecti. Aplicatiile de bugetare te pot ajuta sa faceti acest lucru mult mai simplu.

          Gateste ceva nou in fiecare saptamana. Toata lumea isi doreste sa manance mai sanatos in noul an, dar ar trebui sa incerci si sa mananci alimente mai diverse. La urma urmei, varietatea este condimentul vietii. Anul acesta, cel putin o data pe saptamana, alege o reteta usoara de cina pe care nu ai incercat-o pana acum.

          Prioritizeaza controalele anuale de sanatate. Poti folosi aplicatia de calendar a telefonului si nu mai amana acest moment: planifica-ti controalele chiar acum. Nu uita sa incluzi si o mamografie, dar si o vizita la stomatolog si la oftalmolog.

          Alege cat mai des sa folosesti scarile, in locul ascensorului. Un studiu publicat in revista cu profil stiintific  Physiology & Behavior a constatat ca femeile obosite care au urcat scarile timp de 10 minute au primit un plus de energie mai mare decat cele care au consumat o cafea sau o bautura energizanta. In plus, efortul fizic are si beneficiul caloriilor arse!

     

  • Articole similare