• Salata cu avocado si somon- o idee excelenta dupa sarbatori



    La intrarea in noul an, multe persoane isi propun sa reia sau sa inceapa un regim alimentar cat se poate de sanatos, mai ales daca de sarbatori au facut excese. Daca este si cazul tau, ce poate fi mai indicat decat o salata sanatoasa si plina de vitamine, dar care, in acelasi timp, este si delicioasa? Iata o reteta speciala:

    Ingrediente:

     2 fileuri de somon proaspat (aproximativ 250 g in total)

    2 cepe verzi, taiate

    1 lingurita boabe de piper negru

    2½ lingurite suc de lamaie

    2 lingurite fulgi de sare de mare

    3 linguri de seminte de dovleac

    100 g creson

    1 lingurita de otet de mere

    1 avocado mic copt

    1 lingura ulei de rapita presat la rece sau ulei de masline extravirgin

    1 lingurita fulgi de sare de mare, sau dupa gust

    Preparare

    Se pun fileurile de somon intr-o tigaie mica si se acopera cu apa rece de la robinet. Adaugati ceapa verde si boabele de piper, stoarceti zeama de lamaie si stropiti cu sare, apoi aduceti la fiert, fara sa acoperiti cratita. Cand compozitia ajunge la clocot, intoarce fileurile, apoi ia tigaia de pe foc si lasa sa stea 7 minute. Apoi scoateti fileurile din lichid si lasati-le sa se raceasca complet, ceea ce poate dura pana la o ora.

    ÃŽn timp ce somonul se raceste, continuati pregatirea salatei. Prajiti semintele de dovleac, intr-o tigaie uscata si grea. Nu dureaza mult sa le prajiti, asa ca nu lasati tigaia prea mult pe foc si, in timp ce se prajesc, amestecati rapid. Dupa prajire, transferati-le pe o farfurie rece.

    Puneti cresonul intr-un castron mare, putin adanc si stropiti-l cu otet. Acum adaugati somonul, indepartand pielea si rupand pestele in bucati mici.

    Taiati avocado in jumatate si indepartati samburele, apoi intindeti pulpa de avocado pe somon sau taiati-o in felii, daca doriti. Stropiti cu ulei peste salata, presarati sare si jumatate din semintele de dovleac prajite si amestecati usor. ÃŽmprastiati semintele de dovleac ramase deasupra. Salata este gat

  • Articole similare