• Salata fresh cu naut si capere

    Vremea mancarurilor consistente din perioada sarbatorilor a trecut si este momentul perfect pentru a-i oferi organismului nostru o doza de vitamine si minerale, care sa il ajute sa functioneze la cei mai buni parametri. Iata o reteta de salata simpla si extrem de hranitoare, creata deSaskia Sidey. O poti introduce in meniul tau si te poti baza pe ea si atunci cand vei incepe sa iti pregatesti corpul pentru sezonul cald. Desigur, toate ingredientele te asteapta, proaspete si intr-o selectie diversa,  in magazinele cora.

     

    Ingrediente

     

    400 g naut din conserva, scurs si clatit

    1 lingura ulei de masline

    1 lingurita boia macinata

    ½ ceapa rosie, taiata marunt

    2 linguri otet de vin alb

    1 punga mica de frunze de salata verde (aproximativ 90g)

    2 morcovi, rasi

    un pumn mic de patrunjel

    sare si piper negru macinat

     

    Pentru dressing

    40 g  iaurt simplu

    30g capere, tocate marunt

    1 catel de usturoi, tocat marunt sau ras

     

     

    Preparare

    Pentru a face nautul crocant, incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, adauga nautul scurs si boia de ardei si prajeste timp de 10-15 minute, sau pana cand devine auriu si crocant.

     

    Între timp,pune  ceapa rosie feliata intr-un castron mic si toarna peste ea otetul. Adauga un praf generos de sare si strange bine cu degetele pentru a acoperi toata ceapa. Las-o deoparte sa se mureze usor.

    Într-un alt castron mic, prepara dressingul. Se amesteca iaurtul, caperele si usturoiul si se condimenteaza bine cu sare si piper.

    Pentru a asambla salata se pun frunzele de salata verde intr-un bol, se amesteca cu morcovul ras si ceapa murata. Acopera cu naut crocant si patrunjel. Toarna dressing deasupra si este gata de savurat.

     

  • Articole similare