Vremea mancarurilor consistente din perioada
sarbatorilor a trecut si este momentul perfect pentru a-i oferi organismului
nostru o doza de vitamine si minerale, care sa il ajute sa functioneze la cei
mai buni parametri. Iata o reteta de salata simpla si extrem de hranitoare,
creata deSaskia Sidey. O poti introduce in meniul tau si te poti baza pe ea si
atunci cand vei incepe sa iti pregatesti corpul pentru sezonul cald. Desigur,
toate ingredientele te asteapta, proaspete si intr-o selectie diversa, in magazinele cora.
Ingrediente
400 g naut din conserva, scurs si clatit
1 lingura ulei de masline
1 lingurita boia macinata
½ ceapa rosie, taiata marunt
2 linguri otet de vin alb
1 punga mica de frunze de salata verde
(aproximativ 90g)
2 morcovi, rasi
un pumn mic de patrunjel
sare si piper negru macinat
Pentru dressing
40 g
iaurt simplu
30g capere, tocate marunt
1 catel de usturoi, tocat marunt sau ras
Preparare
Pentru a face nautul crocant, incalzeste
uleiul de masline intr-o tigaie, adauga nautul scurs si boia de ardei si
prajeste timp de 10-15 minute, sau pana cand devine auriu si crocant.
ÃŽntre timp,pune ceapa rosie feliata intr-un castron mic si toarna peste ea otetul. Adauga un praf generos de sare si strange bine cu degetele pentru a acoperi toata ceapa. Las-o deoparte sa se mureze usor.
ÃŽntr-un alt castron mic, prepara dressingul. Se amesteca iaurtul, caperele si usturoiul si se condimenteaza bine cu sare si piper.
Pentru a asambla salata se pun frunzele de
salata verde intr-un bol, se amesteca cu morcovul ras si ceapa murata. Acopera
cu naut crocant si patrunjel. Toarna dressing deasupra si este gata de savurat.