• Trucuri prin care poti face spalatul pe dinti al copilului mai distractiv

     




    Spalatul pe dinti nu este deloc o sarcina usoara pentru copii, mai ales ca acestia isi doresc mereu sa se joace sau sa faca altceva. De aceea, este important ca igiena orala sa devina parte din rutina lor si sa stie ca timpul pentru spalatul pe dinti nu il pot folosi altfel. Ceea ce puteti face, in schimb, este ca acest timp sa fie distractiv. Cum ?

     

    In primul rand, lasand copilul sa conduca procesul, de la alegerea periutei si pana la spalarea propriu zisa. O periuta cu unul dintre eroii de desene animate preferati cu siguranta il va face pe copil mai receptiv la timpul pentru spalat pe dinti si va aduce un strop de culoare unei rutine, de altfel, plictisitoare pentru copil. In magazinele cora, gasesti o gama large de produse pentru igiena orala a copiilor.

     

    Folosirea unei clepsidre pe post de timer. Daca copilul refuza sa fie spalat pe dinti de parinte iar voi nu aveti incredere ca el va reusi sa se spele temeinic, puteti recurge la trucul cu clepsidra de doua minute. Astfel, timp de doua minute, copilul va peria dintii de sus in jos si dintr-o parte in alta, fara sa uite spatele dintilor si maselele. Aveti incredere ca, in timp, copilul va dezvolta suficiente abilitati motorii pentru a ajunge cu periuta acolo unde trebuie.

     

    Spalatul impreuna serveste drept exemplu iar copilul va intelege ca acest proces este pentru intreaga familie. Folositi-va energia pentru a face acest timp de spalat impreuna distractiv.

     

    Cantecelele sunt instrumente motivationale puternice pentru ca ele sunt amuzante si antrenante. Versurile si informatiile transmise prin cantece ii pot transmite copilului informatii valoroase despre igiena orala pe care el le va asimila. In plus, daca insotiti periajul dintilor de muzica si cateva miscari de dans caraghioase, aceasta activitate poate deveni cu adevarat interesanta pentru copil.

     

    Exersarea periajului cu ajutorul jucariilor este o alta modalitate prin care spalatul pe dinti poate deveni mai atractiv. Copilul poate exersa pe un balon umflat si desenat, pe o figurina sau un mulaj. Dupa ce dintii imaginari sunt curatati, il puteti invita in baie pentru a-i curata si pe ai lui.

     

    Carticelele despre periajul dintilor, explicat pe intelesul copiilor, sunt o alta resursa valoroasa. Prin intermediul povestilor, copiii afla notiuni de igiena dentara care ii vor ajuta sa inteleaga utilitatea spalatului pe dinti si cum contribuie acesta la sanatatea lor.

  • Articole similare